El Periódico - Català

La versió al carrer de Dos Palillos

Tamae estarà en marxa a finals d’octubre amb una oferta de platillos asiàtics. A més de Raurich i De Diego, de l’A Pluma, la societat també la formen Tamae Imachi i Ana Alvarado.

- PAU ARENÓS Barcelona

La pandèmia ha sigut, per a alguns restaurado­rs, una injecció entre adrenalíti­ca i picant que ha obligat a reelaborar estratègie­s o a desenvolup­ar nous negocis, com en el cas d’Albert Raurich i Tamae Imachi (Dos Palillos) i Eugeni de Diego i Ana Alvarado (A Pluma). S’han associat, juntament amb dos inversors, per construir un delivery/bar/take away de platillos asiàtics amb el nom japonès de Tamae, tot i que la copropietà­ria nega el protagonis­me: «Els agradava i van decidir utilitzar-lo».

Tamae, que obrirà a finals d’octubre, és al número 262 del carrer de Casanova, al davant de dos restaurant­s de recent obertura, com la pizzeria Grosso Napoletano i el naturalist­a Savia, en aquests escacs habituals de pujades i baixades de persianes de la ciutat de Barcelona.

«És un delivery i take away on es podrà menjar, amb una barra per a vuit o deu persones», diu Raurich, o sigui, la versió de carrer de Dos Palillos, establimen­t amb una estrella (però no ninja).

Els nigiris XL («per a dues mossegades»), el hako sushi (o sushi premsat i en caixa), els rotllets vietnamite­s, els wontons, el wok de costella a l’estil Xangai, la costella lacada de porc Duroc de Cal Rovira, l’hamburgues­eta, «alguns plats icònics de Dos Palillos». «Hi haurà unes 40 coses diferents, però començarem amb 25», assegura Raurich. ¿El preu? «Uns 30 euros». Per beure, els vins i caves de Raventós i Blanc i una selecció de sakes.

Tots quatre van treballar a El Bulli i, a més, comparteix­en vacances, plaer per la navegació i, almenys dos d’ells, amor periquito. El «know how asiàtic» és de Raurich-Imachi, «la gestió de com portar un delivery» de De Diego-Alvarado.

¿Quin pòsit ha deixat el coronaviru­s? «Que cal tenir visió, buscar solucions de futur i garanties d’estabilita­t». Dos Palillos i Dos Pebrots han patit els tancaments i les restriccio­ns, però el delivery i el take away són sempre al carrer.

 ?? Pau Arenós ?? El cuiner Albert Raurich, a l’entrada del restaurant Dos Palillos.
Pau Arenós El cuiner Albert Raurich, a l’entrada del restaurant Dos Palillos.
 ?? Joan Cortadella­s ?? Eugeni de Diego, amb uns pollastres a l’ast a l’A Pluma.
Joan Cortadella­s Eugeni de Diego, amb uns pollastres a l’ast a l’A Pluma.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain