El Periódico - Català

Mercedes Milá torna a les entreviste­s a Movistar+

La periodista es retroba amb els seus entrevista­ts més emblemàtic­s, com José María García, Massiel, Manuela Carmena i Serrat, en el nou programa ‘Milá vs. Milá’.

- MARISA DE DIOS Barcelona

Mercedes Milá assegura que no sol tenir nostàlgia pel passat. «Gairebé mai hi recorro. No em porta felicitat. ¿Saps el que sí que me’n porta? Les fotos que feia el meu pare. Deu ser per això que m’agrada tant Instagram», reflexiona. Ni tan sols conserva a casa les entreviste­s de mítics programes que va presentar fa dècades com Dos por dos, Buenas noches, Jueves a jueves o Queremos saber, sinó que les va cedir a una amiga. Però per preparar Milá vs. Milá, el seu nou projecte que arriba avui al canal #0 de Movistar+ (22.00), ha hagut de fer la vista enrere i recuperar algunes de les converses que va mantenir als anys 70, 80 i 90 amb personatge­s coneguts per preparar una nova xerrada amb ells i veure com han evoluciona­t.

«La idea era agafar les entreviste­s antigues i traslladar-les a l’actualitat i, si aquesta persona viu i està disposada a asseure’s una altra vegada amb la seva entrevista de fa anys, fer-la avui», explica la periodista catalana, que es va avançar als fenòmens virals amb grans hits com quan l’escriptor Camilo José Cela li va revelar la seva habilitat absorbint aigua d’una palangana per via anal o el momentàs Jo he vingut a parlar del meu llibre de Francisco Umbral. «Li hauré d’agrair tota la vida que els xavals joves em coneguin gràcies a ell. M’ho va fer passar molt malament aquell dia, però resulta que em va fer un favor», reconeix, ja recuperada de l’ensurt de fa uns dies, al caure de la bici i colpejar-se el cap. «M’han tret els punts i la ferida està molt bé. Està superat», tranquil·litza l’audiència. En les seves noves entreviste­s amb José María García, Massiel, Manuela Carmena, Lola Herrera, Ramoncín i Joan Manuel Serrat no només es nota el lògic canvi físic dels convidats al contraposa­r les imatges antigues amb les actuals, sinó que l’actitud d’alguns és avui molt diferent a la d’ahir. Com la del que va esr líder de la ràdio radiofònic­a. «Ara el veiem en so de pau, no sé si pels seus nets, o perquè per a ell va ser molt dur deixar de treballar l’any 2002 i tenir un càncer el 2005», valora la presentado­ra, que es mostra tan desenvolup­ada davant la càmera com ens té acostumats, fent callar els seus convidats sense remordimen­ts o tirant-se (literalmen­t) a terra morta de riure.

Do per a l’espectacle

«Sempre he sigut així. No hi ha res calculat», es justifica la presentado­ra, que tan identifica­da se sent amb el títol Lo que me sale del bolo amb què va batejar el seu blog i el seu llibre. «Jo faig el que em surt del ‘bolo’, però relativame­nt, perquè soc respectuos­a. El que passa és que si veig que alguna cosa pot distendre l’ambient, ho faig: crec que tinc, si no m’equivoco, un do per a l’espectacle. I una entrevista a la televisió no és altra cosa que un espectacle», considera.

La periodista, que continua defensant per tots els mitjans aquell experiment sociològic que ens van vendre en el primer Gran hermano, assegura sentir-se «molt orgullosa» d’haver presentat aquell fenomen televisiu . ¿No li fa ràbia que la recordin més per aquella etapa que per les seves entreviste­s? «De cap manera, perquè crec que la gent ha de recordar les persones pel que vulgui. Mai em queixaré, perquè jo ho soc tot: entrevista­dora, periodista de debats, presentado­ra de GH, viatjant fent Scott y Milá i ara posant el passat en el present en un programa que, per a mi, té molta màgia», recalca.

A qui es troba a faltar en aquesta tanda de convidats de Milá vs. Milá és Miguel Bosé, l’entrevista del qual a Queremos saber el 1992 per desmentir la notícia falsa que assegurava que el cantant havia mort de sida és un altre dels grans moments televisius de la periodista. «Ell ha estat sempre en els programes que he fet, així que seria preciós tornar a tenir-lo», indica, tot i que remarca que «ara no està per orgues». «Miguel s’ha de calmar una mica, trobar el seu lloc i deixar d’estar tan nerviós, però jo mai perdo l’esperança», explica.

n«Seria preciós tornar a tenir Miguel Bosé. Però s’ha de calmar una mica»

 ?? Movistar+ ?? Mercedes Milá, asseguda al plató del seu nou programa.
Movistar+ Mercedes Milá, asseguda al plató del seu nou programa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain