El Periódico - Català

Araujo es lesiona amb l’Uruguai i torna a Barcelona

El central pateix un problema muscular a la cama dreta i es perdrà la setmana decisiva amb el duel davant València, Dinamo i Madrid.

- MARCOS LÓPEZ Barcelona

Va haver de demanar el canvi davant l’Argentina quan quedava poc més d’un quart d’hora per acabar el partit. Ronald Araujo, que estava jugant de titular en la derrota de la selecció uruguaiana (3-0), va reclamar la substituci­ó perquè va notar unes molèsties musculars a la cama dreta. Ara, el Barça ha confirmat que el central pateix «una lesió als isquiotibi­als», per la qual cosa es perd el duel contra el Brasil ja que vola immediatam­ent a Barcelona. El club blaugrana no ha facilitat encara el termini de recuperaci­ó del defensa, que té molt complicat ser a la setmana decisiva que es viurà al Camp Nou.

Decisiva tant a la Lliga amb la visita que arrenca aquest diumenge del València (21.00 h) i acaba amb el clàssic contra el Madrid (diumenge 24, 16.15 h), els dos partits al Camp Nou, igual com el crucial xoc de Champions amb el Dinamo de Kíev (18.45 h), crucial perquè el Barça ha perdut les dues primeres jornades europees (0-3 amb el Bayern i 3-0 amb el Benfica), per la qual cosa ha esgotat ja el seu marge d’error.

La baixa d’Araujo, que s’havia consolidat en l’eix de la defensa (titular en tres dels quatre últims enfrontame­nts del Barça), suposa un seriós problema per a Koeman, obligat a articular una nova parella de centrals per a aquest triple compromís que decidirà el futur immediat de l’equip. I, per descomptat, del mateix entrenador, a qui Laporta li ha donat recolzamen­t just abans de la caiguda al Metropolit­ano amb l’Atlètic. Recolzamen­t condiciona­t que redreci de manera urgent l’erràtica marxa de l’equip.

Quatre lesions en la 20-21

És el primer problema que pateix Araujo aquesta temporada després d’encadenar fins a quatre lesions (dues de caràcter muscular i dues al turmell esquerre), que li van fer perdre’s un total de 15 partits. Ara, no hi ha temps oficial de baixa del central uruguaià, de 22 anys, a qui el club planeja renovar dins d’aquesta política esportiva que ha traçat Mateo Alemany, director de futbol, d’assegurar la continuïta­t dels joves talents: Pedri, Ansu Fati, Gavi ....

A Koeman, mentrestan­t, li correspon escollir entre els altres cinc centrals de la plantilla, la posició que millor coberta té. Eric García i Piqué apareixen com l’opció més viable per al tècnic ja que està utilitzant més Mingueza com a lateral que en l’eix de la defensa. Lenglet, que només va ser titular contra el Getafe (va jugar els 90 minuts), ha tingut un paper marginal en aquesta rotació defensiva ja que amb prou feines ha disputat 95 minuts en els nou partits. ¿I Umtiti? Ni un de sol. No ha debutat aquest curs.

 ?? Efe ?? Araujo, en l’Argentina-Uruguai on es va lesionar.
Efe Araujo, en l’Argentina-Uruguai on es va lesionar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain