El Periódico - Català

El Camp Nou, amb el 100% d’aforament ja en el Barça-València

El Govern aixeca la restricció i tant els blaugranes diumenge com l’Espanyol, dilluns davant el Cadis, podran disposar de tots els seients.

- ROGER PASCUAL Barcelona

El Camp Nou i Cornellà-el Prat podran funcionar al 100% de la seva capacitat a partir de la pròxima jornada. El president de la Generalita­t, Pere Aragonès, va anunciar ahir que a partir d’aquest divendres els recintes esportius a l’aire lliure ja no tindran límit d’aforament, per la qual cosa el Barça-València d’aquest diumenge i l’EspanyolCa­dis de dilluns podran omplir totes les seves butaques. Joan Laporta lamentava fa dues setmanes que, malgrat que el Govern havia autoritzat un 100% d’aforament als estadis, el Procicat només l’augmentés fins a un 60% com a màxim a Catalunya. «És un perjudici molt gran. Els agrairia que li donessin una altra volta perquè ens perjudica molt econòmicam­ent. Si La Liga proposa el 100% estaríem més satisfets si el Procicat l’accepta», va assenyalar el president. Després de conèixer-se ahir la decisió de la Generalita­t, el club va expressar a les seves xarxes que «agraeix l’esforç de tota la gent i aplaudeix la decisió del Govern d’aplicar una mesura que ens acosta pràcticame­nt a la plena normalitat».

Setmana clau

L’anunci de la Generalita­t arriba en un moment clau per al conjunt de Ronald Koeman, que només ha guanyat un dels últims sis partits i que en tindrà tres d’importants a casa en tot just una setmana: diumenge contra el València, el dimecres 20 davant el Dinamo de Kíev (després d’haver perdut els dos primers polsos de Champions davant el Bayern de Munic i el Benfica) i el diumenge 24 contra el Madrid.

Caldrà veure quina incidència té l’anunci del Govern en l’assistènci­a a l’estadi blaugrana. Fins ara per poder acudir a l’estadi els abonats havien de fer una petició d’entrada, tot i que en tots els partits hi havia hagut menys sol·licituds que tiquets disponible­s.

Després que 26.238 culers, 8.000 més que la campanya passada, demanessin l’excedència de l’abonament, només hi ha 57.262 abonats aquesta temporada al Camp Nou. Aquest fet, unit a la marxa de l’equip i a la por de l’equip, han provocat que no hagi sigut necessari recórrer a un sorteig entre els abonats davant la baixa demanda. El partit en el qual més peticions hi va haver va ser el debut a Champions davant el Bayern de Munic (31.213). En l’últim xoc al Camp Nou, davant el Llevant i amb només un 40% d’aforament, tot just hi va haver 27.429 sol·licituds d’abonats i un total de 35.334 espectador­s, 4.000 menys de la màxima capacitat autoritzad­a llavors.

El club comunicarà en les pròximes hores que ja no hi haurà sorteig d’entrades entre els abonats. Avui es reuniran els executius barcelonis­tes de la matèria per analitzar el nou escenari que es dibuixa al tenir 99.354 localitats. Sabent que pot comptar amb tots els seients de l’estadi, el club confia que el ritme de venda d’entrades entre els no abonats s’agiliti. L’últim partit sense limitacion­s d’aforament al Camp Nou va ser el Barça-Reial Societat del març del 2020, al qual van acudir 77.035 aficionats. L’últim clàssic amb públic es va disputar el 18 de desembre del 2019 i va congregar 93.426 espectador­s al coliseu barcelonis­ta.

L’Espanyol, que davant el Madrid ja va congregar 23.377 espectador­s (2.000 menys del límit del 60% que li permetia el Procicat), podrà disposar dilluns de les 40.000 localitats de Cornellà-el Prat per rebre el Cadis.

 ?? Jordi Cotrina ?? El Camp Nou, en el primer partit de la temporada davant la Reial Societat.
Jordi Cotrina El Camp Nou, en el primer partit de la temporada davant la Reial Societat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain