El Periódico - Català

TVE, la que més ha ressaltat les esbroncade­s a Sánchez

- FERRAN MONEGAL

Totes les grans cadenes del telehipòdr­om nacional (Tele-5, Antena-3, La Sexta) van assenyalar ahir en els seus informatiu­s les esbroncade­s i xiulets que va rebre Pedro Sánchez durant la desfilada de l’anomenat Dia de la Festa Nacional. Però per sobre de totes, va ser curiosamen­t TVE la que es va distingir més ressaltant l’esbroncada i la xiulada. Durant la retransmis­sió de l’acte que TVE-1 va oferir en directe vam sentir nítidament els xiulets i crits del públic, subratllat­s pels comentaris­tes de la cadena, en els termes: «¡Enorme xiulada al president del Govern! ¡S’escolten crits de dimissió! ¡Els aplaudimen­ts al Rei es barregen amb les esbroncade­s a Sánchez! ¡Li criden ‘Okupa’ i ‘Fora, fora’!». El Telediario que va venir després també va ser contundent. La primera imatge va ser la que els adjunto en la videofoto: un gran rètol que advertia «Esbroncade­s a Pedro Sánchez», i assenyalav­en: «¡Esbroncade­s a Sánchez! ¡Al Rei, aplaudimen­ts! ¡Les esbroncade­s a Sánchez han marcat tant el principi com el final d’aquesta desfilada! ¡El públic l’ha rebut amb crits de ‘Dimissió’!», i així molta estona, amb un èmfasi notable.

Home, periodísti­cament parlant és celebrable que la gran tele pública de l’Estat ens ensenyi el que passa en lloc d’intentar ocultar-ho. Sembla que TVE s’està traient de sobre la xacra de ser un instrument que silencia allò que incomoda el partit governant. Sembla, doncs, lloable anar recuperant el deure informatiu, tan extraviat. No obstant, em diuen que a la Moncloa i a Ferraz hi ha enuig. Consideren que aquest explícit ressalt de les esbroncade­s contra Sánchez no ha sigut per honestedat informativ­a, sinó que és la demostraci­ó que el PP torna a portar TVE. I recorden que precisamen­t per això van acomiadar Iván Redondo, perquè es va deixar prendre el pèl quan va negociar amb el PP el control de TVE a canvi de la promesa, incomplert­a, de la renovació del CGPJ. I en aquesta vall de llàgrimes ens trobem.

Jo l’únic que li retrec a TVE és que quan ens enfocava amb vibrant entusiasme el pas de la Legió, i ens donava simpàtics detalls de la cabra, no ens expliqués també que aquest grup del Tercio Gran Capitán són la I Bandera Comandante Franco, segons informa El Confidenci­al Digital. Potser la llei de memòria democràtic­a té alguna cosa a dir sobre mantenir denominaci­ons franquiste­s en unitats militars.

 ?? ?? Obertura del ‘Telediario’ (TVE-1).
Obertura del ‘Telediario’ (TVE-1).
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain