El Periódico - Català

CosmoCaixa proposa un viatge immersiu pel sistema solar

Aquest octubre ja es pot visitar la nova projecció de CosmoCaixa, que recull imatges enviades durant dècades per diferents sondes espacials.

- EL PERIÓDICO Barcelona

Aquest mes d’octubre arriba una nova i innovadora proposta audiovisua­l al planetari de CosmoCaixa. Postals d’altres mons és el nom amb què ha sigut batejat aquest nou projecte que neix després de dos anys de treball al costat d’El Exilio, l’estudi especialit­zat en animació i vídeo 3D que ha fet possible la projecció. A més, l’estudi ha comptat amb l’ajuda i assessoria de l’astrofísic i divulgador Rafael Clemente.

En algun lloc una cosa increïble està esperant ser descoberta és el nom de la nova projecció que, a partir de diverses imatges enviades durant dècades per les diferents sondes espacials que han solcat l’espai, proporcion­a a l’espectador la sensaciona­l experiènci­a de descobrir la bellesa del sistema solar com si formés part del mateix viatge.

La projecció es realitza a cúpula completa, cosa que no deixa cap espectador impassible. Els visitants podran conèixer, com si poguessin tocar els mateixos planetes, els volcans gegants de Mart, els llacs de metà de Tità, els deserts gelats d’Europa (satèl·lit de Júpiter) o fins i tot els guèisers de fang a Tritó (satèl·lit de Neptú).

Programaci­ó variada

Els visitants de CosmoCaixa podran sortir a l’univers al planetari gràcies a les seves instal·lacions més avançades en l’àmbit científic i la projecció 3D, on trobaran projeccion­s per a totes les edats amb l’objectiu final de divulgar l’astronomia. La programaci­ó actual del centre inclou així mateix altres pel·lícules com El cel de Cloe, Caçadors de Planetes o Spherium.

Amb la intenció de facilitar l’accés dels visitants, el centre divulgatiu, que aquest any celebra el seu 40è aniversari, recomana planificar la visita amb temps. A la pàgina web de CosmoCaixa es podrà consultar la disponibil­itat d’entrades i els horaris de les projeccion­s.

D’aquesta manera, els visitants poden assegurar el seu accés al Planetari, que en l’actualitat té l’aforament limitat a causa de les mesures de seguretat sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19.

De la mateixa manera, en tots els espectacle­s, projeccion­s i activitats programats a CosmoCaixa s’aplicaran les mesures d’higiene, seguretat i aforament màxim de l’espai previstes en els protocols oficials, informa l’entitat.

n

 ?? CosmoCaixa ?? Una de les fotografie­s que es projecten al planetari de CosmoCaixa, a Barcelona.
CosmoCaixa Una de les fotografie­s que es projecten al planetari de CosmoCaixa, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain