El Periódico - Català

Oriola rescata el Barça en la pròrroga contra l’Olympiacos

Un rebot en atac i dos tirs lliures del pivot de Tàrrega en l’última acció decideixen per als barcelonis­tes un partit agònic. El lideratge de Mirotic i la solvència de Calathes, claus.

- LUIS MENDIOLA Barcelona

Qui anés al Palau a la recerca de pur espectacle, va errar el tret, tot i que va resultar un pols intens i passional. El Barça i l’Olympiacos volen fer del seu treball defensiu una senya d’identitat i en aquesta comesa van anar a totes per portar el partit a una pròrroga en què Oriola es va convertir en l’heroi amb un rebot en atac providenci­al en l’última acció blaugrana, una falta i dos tirs lliures que van segellar la victòria (79-78). El Palau va viure un duel agònic, en el qual l’aportació de Mirotic (22 punts, 6 rebots, 24 de valoració) i l’enorme solvència de Calathes (9 punts, 13 rebots, 7 assistènci­es) van ser claus per als barcelonis­tes.

Cara a cara es van mesurar dues de les millors defenses de la Lliga. Desplegame­nt físic, intensitat, baralla descarnada en el rebot i molt treball de pissarra, cosa que va donar pas a un partit amb constants canvis de guió.

Al Barça li va costar un món anotar des de fora, quan ha sigut una de les seves virtuts en els dos primers xocs (0 de 12 en triple al descans, 5 de 24 al final) perquè no es va trobar còmode en cap moment. En el joc estàtic, el joc blaugrana es va espessir davant la solvència de la defensa grega. Només quan va córrer l’equip de Jasikevici­us va semblar recuperar una versió solvent.

L’Olympiacos, més enllà de dues accions inicials del gegant Moustaph Fall, molt superior en centímetre­s a Brandon Davies, no va trobar tampoc espais a la zona barcelonis­ta ni bones posicions de llançament, tot i que això sí, des de fora va estar una mica més encertat i els tres triples anotats en el primer temps van ser els que van permetre a l’equip de Bartzokas portar la iniciativa i mantenir-se per davant en el marcador en l’equador del partit (27-32, m. 20).

Minuts solvents

Va canviar l’escenari per al Barça en la represa quan van entrar els dos primers triples blaugrana (Kuric i Mirotic), perquè van obligar l’Olympiacos a canviar la seva estratègia i a obrir la defensa per tapar aquesta via d’aigua. Amb més fluïdesa i Mirotic molt més entonat (11 punts en el tercer període), va disparar la seva confiança l’equip blaugrana, que va encadenar alguns dels seus millors minuts i va firmar un parcial de 14-2 per obrir per primera vegada avantatges interessan­ts (41-34, 15).

La presència de Laprovitto­la també va donar molta més consistènc­ia. Va moure bé l’equip, va treballar amb encert en defensa, forçant alguna pèrdua de l’equip grec que va propiciar la ràpida contra barcelonis­ta i a més va posar la cirereta al tercer període amb un triple que va completar el rotund parcial de 28-15 que va deixar el Barça al comandamen­t (55-47 m. 30).

Un parcial de 0-7 a favor de l’Olympiacos en l’inici de l’últim quart va tornar a despertar els dubtes del Barça i va recuperar les millors sensacions de l’equip grec. El partit va entrar en un escenari en el qual cada cistella es va convertir en un tresor. Un triple de Larentzaki­s va tornar l’equilibri a falta de 2.30 (61-61) i en la successió de cops final, Higgins va tenir els últims nou segons per sentenciar, però el seu error va donar pas a una pròrroga, en la qual Mirotic va estirar el seu equip, però en la qual l’heroi va ser Oriola.

?? Javi Ferrnándiz ?? Mirotic intenta jugar una pilota a la zona, pressionat per Dorsey i Vezenkov.
Javi Ferrnándiz Mirotic intenta jugar una pilota a la zona, pressionat per Dorsey i Vezenkov.