El Periódico - Català

Mor apunyalada l’atleta keniana Agnes Jebet Tirop

La noia, de 25 anys, plusmarqui­sta mundial femenina de 10 quilòmetre­s en ruta, va ser presumptam­ent assassinad­a pel seu marit.

- EL PERIÓDICO Barcelona

La keniana Agnes Jebet Tirop, plusmarqui­sta mundial femenina de 10 quilòmetre­s en ruta, rècord que va aconseguir el 12 de setembre passat a Alemanya, va ser trobada morta ahir al matí al seu domicili, segons va revelar Athletics Kènia, el principal òrgan regulador de l’atletisme en aquesta nació africana.

«Tirop va ser trobada morta a casa seva, a Iten (localitat situada al comtat d’Elgeyo-Marakwet, oest), després de ser suposadame­nt apunyalada pel seu marit. Estem encara treballant per descobrir més detalls sobre la seva desaparici­ó», va dir l’organisme a través d’un comunicat difós a Twitter.

Tirop va establir el passat 12 de setembre a Herzogenau­rach (Alemanya) un nou rècord mundial de 10 quilòmetre­s en ruta amb un crono de 30:01 minuts, rebaixant en 29 segons la plusmarca d’aquesta prova (només amb dones en lliça) que posseïa des del 8 de juny del 2002, amb 30.29, la marroquina Asmae Leghzaoui.

L’atleta, de 25 anys, havia aconseguit, a més, dues medalles de bronze als 10.000 metres dels Mundials d’atletisme del 2017 i 2019 i s’havia proclamat vencedora de la prova femenina del Cross d’Itàlica el 2018.

Quarta a Tòquio

Tirop va formar part aquest any de l’equip kenià que va competir en els Jocs Olímpics de Tòquio, on va quedar fora del podi dels 5.000 metres per molt poc a l’acabar en quarta posició per darrere de l’holandesa Sifan Hassan, la també keniana Hellen Obiri i l’etíop Gudaf Tsegay.

«Kènia ha perdut una joia que va ser un dels gegants de l’atletisme de més ràpid ascens a l’escenari internacio­nal, gràcies a les seves cridaneres actuacions en la pista», va dir Athletics Kenya en el seu comunicat.

 ?? AFP ?? Agnes Jebet Tirop.
AFP Agnes Jebet Tirop.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain