El Periódico - Català

L’Executiu reforçarà el bo social per a clients vulnerable­s

- SARA LEDO Madrid

El Congrés dels Diputats va aprovar ahir el reial decret llei per mitigar l’impacte de la pujada del gas a la factura elèctrica amb l’abstenció del PNB. La norma que retalla més de 2.600 milions d’euros de les elèctrique­s tira, així, endavant amb el compromís de la vicepresid­enta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, de suavitzar la retallada si les elèctrique­s firmen contractes amb la indústria a un preu fix preescalad­a, com va avançar aquest diari. A més, la vicepresid­enta va avançar que el Govern reforçarà el bo social per als consumidor­s vulnerable­s.

«En les pròximes setmanes posarem en marxa mesures addicional­s que garanteixi­n la cobertura de contractes a llarg termini i reforçarem la posició dels consumidor­s vulnerable­s acollits al bo social», va anunciar Ribera en la presentaci­ó del decret a la Cambra baixa. Ribera no va donar més detalls sobre aquesta mesura, però ja va advertir el dimecres que, entre els objectius de la ronda de contactes que havia mantingut aquestes setmanes amb les companyies elèctrique­s, estava aconseguir una contribuci­ó» «més gran d’aquestes empreses per «donar cobertura» als consumidor­s més vulnerable­s.

Al voltant d’1,3 milions de consumidor­s a Espanya estan acollits al bo social elèctric a Espanya, un descompte d’entre el 25% i el 40% de la factura de la llum per a aquells usuaris considerat­s vulnerable­s que estan acollits a la tarifa regulada de la llum indexada a l’evolució del mercat a l’engròs. Aquests consumidor­s, tot i que percebin el mateix descompte en els impostos i els costos fixos del rebut, noten l’increment dels desenraona­ts preus a l’engròs. La intenció del Govern passa per ampliar aquesta ajuda augmentant el gran descompte que financen les comerciali­tzadores elèctrique­s i l’Estat amb una mena de congelació del preu a què aquests usuaris haurien de tenir l’energia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain