El Periódico - Català

Gràcies, Jessica, endavant

- Josep Vilà Vergés:

OLESA DE MONTSERRAT

Quan el que fa falta és justament animar els catalans provinents de la immigració perquè perdin la vergonya de parlar en català, arriba la diputada de Cs, Anna Grau, i recrimina a la diputada d’En Comú Podem, Jessica González, nascuda a Colòmbia, que pronunciés malament el català per haver dit «Solé Turà» en comptes de «Solé Tura». Serà que aquesta senyora té poques coses importants per dir. Més li valdria preocupar-se de corregir les barbaritat­s que es diuen sobre el català en certs programes de televisió, com va succeir en un debat sobre les llengües i la nova llei d’Educació celebrat a TVE-1, quan un convidat va denunciar textualmen­t que «a Catalunya si vas a un establimen­t i parles en castellà no t’atenen», i, ves per on, la senyora Grau, tan preocupada ella pel català, no va dir ni piu. O bé que animés a parlar també en català als companys del seu partit que no ho fan mai o gairebé mai, tot i que probableme­nt el saben parlar perfectame­nt.

I és que la llibertat lingüístic­a individual està molt bé, però l’exercici real del bilingüism­e per part dels diputats d’un partit que fa bandera d’aquest assumpte tan primordial, també. Per a mi, com a catalanopa­rlant, és un motiu de satisfacci­ó i agraeixo que algú com la diputada Jessica González s’esforci no només a parlar en català sinó també a defensar al Parlament la immersió lingüístic­a davant els atacs perpetrats contra la nostra llengua per part pels senyors de

Té prou paciència amb els independen­tistes. O bastanta necessitat dels seus vots, és clar.

No, Sánchez és un estrateg i va concedir l’indult no perquè hi cregui, sinó perquè és efectiu per desactivar i dividir els independen­tistes.

I li ha funcionat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain