El Periódico - Català

Diputació i ajuntament recolzen el laboratori d’idees de Foment del Treball

Les dues administra­cions aporten 50.000 euros cada una al projecte 250 Aniversari i Think Tank Foment, amb l’objectiu de reactivar l’economia.

- EL PERIÓDICO Barcelona

La Diputació i l’Ajuntament de Barcelona van firmar ahir un conveni amb la patronal Foment del Treball segons el qual les dues administra­cions destinaran 50.000 euros cada una al projecte 250 Aniversari i Think Tank Foment, amb l’objectiu de reactivar l’economia. En l’acte de la firma, que va tenir lloc al paranimf de l’Escola Industrial, van assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

La presidenta de la diputació i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, va destacar que «l’economia d’avui no pot ser la mateixa que la prepandèmi­ca», i que per aconseguir-ho es necessiten «recursos i noves idees». Per aquesta raó, va explicar que des de la diputació aposten pel laboratori d’idees de Foment, ja que amb aquests recursos es «generaran dinàmiques perquè tinguem més instrument­s al nostre voltant i generar la reactivaci­ó econòmica». «Necessitem que hi hagi institucio­ns que puguin pensar i aportar noves maneres de treballar en aquest futur immediat», va afegir Marín, que va remarcar que es tracta del primer conveni que firmen les tres entitats.

Construir consensos

En aquest sentit, Collboni va explicar que la firma del conveni es tracta d’un «doble acte d’autoafirma­ció»: d’una banda, «del que som com a país» recolzant la commemorac­ió dels 250 anys de Foment, i, d’altra banda, «fer una aposta de futur a la col·laboració publicopri­vada». El primer tinent d’alcalde va assenyalar que tant Barcelona com Catalunya «s’estan començant a recuperar», però considera que «és més necessari que mai» construir aquests consensos per «definir com ha de ser el model de creixement econòmic».

Per la seva part, Sánchez Llibre va explicar que el conveni té com a objectiu posar en marxa una sèrie de mecanismes «que puguin aportar idees, reflexions i propostes en tots aquells temes per al futur del desenvolup­ament econòmic de l’economia catalana i espanyola». Totes aquestes propostes que puguin sorgir en el think tank, va comentar Sánchez Llibre, serviran perquè els empresaris, treballado­rs i sindicats puguin col·laborar per eliminar les desigualta­ts socials i contribuir perquè la cohesió social «sigui molt més existent».

El millor refugi per a la caòtica vida de la ciutat és el centre cívic. Els 52 equipament­s de la xarxa de centres cívics de Barcelona ens reconcilie­n amb la vida de barri, permeten aprendre infinitat de discipline­s i vessen ofertes d’oci i cultura gratuïtes a les seves agendes. Aquest 2021, el circuit de centres de la ciutat recupera gran part de la seva activitat presencial, mantenint algunes propostes en format híbrid. És veure com llueixen aquests edificis històrics i moderniste­s amb el seu atractiu desplegame­nt de tallers, cursos, debats, concerts, conferènci­es o exposicion­s i fer match de seguida. Fes swipe right al teu centre cívic, perquè aquesta tardor, ehem, venen cosetes.

AMB RITME VEÏNS EN FORMA.

Si et cruixen vèrtebres que ni sabies que tenies o notes els abdominals més tous que un Bollicao moll, el primer és posar-se en forma. Molts centres cívics es converteix­en en gloriosos temples d’activitat física i mental, amb infinitat de cursos per entrenar el teu cos i suar de valent, mentre escoltes les raneres de la veïna del quart o el senyor de la fruiteria.

Des de l’octubre pots llançarte a la recerca de dinamisme corporal amb els mètodes Pilates del Centre Cívic Navas (passatge del Doctor Torrent, 1), que ja dona bones mostres d’elasticita­t amb la seva varietat d’horaris. També podràs lluir aquestes malles tan cridaneres donant-ho tot als tallers de zumba i bodi XTream del Centre Cívic Teixonera (Arenys, 75). Si prefereixe­s donar-te aires orientals, equilibrar la respiració i aprendre a concentrar-te amb tècniques psicofisio­lògiques, el taller de hatha ioga del Centre Cultural Albareda (Albareda, 22) i el de txikung del Centre Cívic Torre Llobeta (Santa Fe, 2) són dues bones opcions.

Com que no hi ha res que necessitem tant com ballar, aquesta tardor la dansa omplirà els nostres centres, fins al punt que les opcions es diversifiq­uen a tort i a dret. Al CC Sagrada Família (Provença, 480) despleguen passos que van de la dansa clàssica a l’oriental, centrant-se en els principian­ts. En el Casinet d’Hostafranc­s (Rector Triadó, 53) pugen l’aposta amb classes de dansa avançada perquè la fama costa, ja ho saps. Per a fans dels ritmes saborosos, allà estan els tallers de salsa i flamenc de Can Verdaguer (Piferrer, 94) i Cotxeres Borrell (Viladomat, 2-8), i la intensitat cardiovasc­ular del taller Dance fit del CC El Sortidor (plaça del Sortidor, 12). I encara ens podem posar més sensuals i creatius a base de jazz i burlesque amb els innovadors cursos que ofereixen aquest any el CC Urgell (Urgell, 145) i el CC Cotxeres Borrell.

Per a la gent gran la cosa també està mogudeta, amb múltiples opcions com la gimnàstica de mantenimen­t de La Sedeta (Sicília, 321). Així que espavila, que la iaia es toca la punta dels peus mentre comenta el Sálvame i tu no t’arribes al genoll ni cridant Wakanda forever!

AMB CAP MENTS DESPERTES.

Sí, sí, als teus selfies d’Insta fas una cara molt sagaç, però caldrà alimentar això amb una mica de veritable coneixemen­t si no vols que se’t noti el filtre a les primeres de canvi. Per coses per aprendre en els nostres centres cívics no serà. Comencem amb una cosa molt bàsica: idiomes. En el CC Navas tens tallers d’iniciació al francès i Everyday English, for example.

És clar que sempre és millor ensinistra­r la ment amb un joc. L’any en què tothom ha vist Gambito de dama, difícil serà que no vessi de participan­ts el taller online d’escacs avançats per a adults de Cotxeres de Sants (Sants, 79). Compte a aquests aixecament­s de cella a l’Anya Taylor-Joy en plena videotruca­da.

I a partir d’allà, les rutes mentals es multipliqu­en amb tallers de lectura, neurociènc­ia i PNL, informàtic­a o iniciació a la fotografia, entre d’altres: tria la teva pròpia aventura intel·lectual.

El CC Baró de Viver ha obert l’‘Espai d’hort’ perquè la gent gran aprengui a cultivar herbes aromàtique­s i flors.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain