El Periódico - Català

UN CAP DE SETMANA A BARCELONA

Els diferents districtes proposen activitats per a tot tipus de públic i d’interessos: noves exposicion­s a la Virreina, la muntanya de Montjuïc obre les portes de la cultura que atresora i es corre la Mitja Marató de Barcelona

- Núria Bonet @onbarcelon­a

LES ACTIVITATS CULTURALS i d’oci arriben a tots els districtes de la ciutat, amb propostes per a tots els públics. Mostres de fotografia, recorregut­s artístics o fins i tot la Mitja Marató de Barcelona per als més esportiste­s. Resumim algunes propostes per a aquesta setmana.

VIU MONTJUÏC

Un total de 22 equipament­s de la muntanya de Montjuïc obren els dies 16 i 17 les portes amb nombroses activitats especials en el Viu Montjuïc, per acostar la cultura als barcelonin­s. S’ha de reservar plaça prèviament a la pàgina web www.barcelona. cat/viumontjui­c.

MITJA MARATÓ

Torna l’E-Dreams Mitja Marató de Barcelona. Aquest diumenge, 17 d’octubre, sortirà del passeig de Pujades a les 8.30 hores i passarà pel passeig Picasso, passeig Colom, passeig Sant Joan, Rambla Prim, passeig Taulat, Port Olímpic i Marina, fins a tornar al passeig Pujades.

EXPOSICIÓ USOS DEL TEMPS

El Pacte del temps de Barcelona és una iniciativa de ciutat que aposta pel temps com un dret de ciutadania per a una organitzac­ió del temps més saludable, igualitàri­a i eficient. I una exposició itinerant n’explica l’abast i la importànci­a. Des del 15 fins al 22 d’octubre recala al CC Tomasa Cuevas (carrer de Dolors Masferrer i Bosch, 31).

MOSTRES A LA VIRREINA

La Virreina estrena dues exposicion­s aquest divendres, 15 d’octubre. Per un costat, una mostra sobre Joan Fontcubert­a confrontan­t les fotografie­s de Roland Barthes (Ça a été? Contra Barthes). Per un altre, la retrospect­iva dedicada a l’artista contempora­ni Adrià Julià. Totes dues són gratuïtes.

GRÀCIA RIU

Arrenca el 6è Cicle d’Humor Gràcia Riu que tindrà lloc als Centres Cívics i Bibliotequ­es d’aquest districte des d’aquest divendres 15 d’octubre i fins al 15 de novembre.

FOTOS AL CLOT

Amb motiu de l’exposició Els fons fotogràfic­s dels Arxius Municipals de Districte, que es pot visitar al Centre Cultural La Farinera del Clot, es proposa l’itinerari El Clot fotogràfic, que aquest dissabte, 16 d’octubre, recorrerà a partir de les 11 h el barri a partir de les fotografie­s del fons d’Esteve Bosch Ribas, fetes entre els anys 30 i 60 del segle XX.

SOPES DEL MÓN MUNDIAL

Aquest diumenge, 17 d’octubre, torna el Festival de Sopes del Món Mundial a Nou Barris. A les 10.30 h començaran els tallers i un espectacle de circ i a les 13 h els combos de l’Escola de Blues. L’entrada és gratuïta i tindrà lloc al pati de la Seu del Districte (plaça Major de Nou Barris, 1).

UN TOTAL DE 22 EQUIPAMENT­S DE LA MUNTANYA MÀGICA OBREN DISSABTE I DIUMENGE LES PORTES EN EL `VIU MONTJUÏC'

 ?? JOAN FONTCUBERT­A (ED. RM / MUSÉE NICÉPHORE NIÉPCE) ??
JOAN FONTCUBERT­A (ED. RM / MUSÉE NICÉPHORE NIÉPCE)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain