El Periódico - Català

PER UNA ALIMENTACI­Ó SOSTENIBLE

Barcelona dedica una setmana a promoure la reflexió i el debat

-

JA HA ARRENCAT LA SETMANA Ciutadana de l’Alimentaci­ó Sostenible. En el marc de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentaci­ó Sostenible 2021, fins al 24 d’octubre s’han programat activitats culturals, artístique­s, lúdiques, divulgativ­es i participat­ives per entendre la relació entre els hàbits alimentari­s i aspectes tan transversa­ls com la crisi climàtica, el desenvolup­ament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. Per a molts dels actes programats s’ha de reservar anticipada­ment a través de la web www.alimentaci­osostenibl­e.barcelona/setmanaciu­tadana.

Es tracta d’una setmana dirigida a la ciutadania, en la qual el coneixemen­t, la reflexió i el debat al voltant dels sistemes alimentari­s i la sostenibil­itat conviuen amb l’art, la diversió i l’experiment­ació. Degustacio­ns, xerrades, tallers i espectacle­s conformen una extensa programaci­ó que s’ha configurat a partir de set itineraris. El Patrimoni Gastronòmi­c vincula l’experiènci­a de menjar amb els hàbits i costums al llarg de la Història i en ell ens conviden a tastar plats i a disfrutar de concerts que reflexione­n sobre com hem menjat. A Malbaratam­ent vs Aprofitame­nt, a més de participar en xerrades en les quals es desgrana aquest fenomen, també es podrà experiment­ar amb tallers que demostren que el menjar d’aprofitame­nt, a més de ser més sostenible, pot ser saborós i saludable.

Conèixer les plantes silvestres del nostre voltant i saber utilitzar-les, és una de les propostes de l’itinerari Urbanorura­litat i biodiversi­tat, mentre que en l’apartat Petjada ecològica ens ensenyen a calcular la petjada ambiental dels aliments. A Alimentaci­ó i drets socials es debatrà el rol de la dona en el cicle alimentari i es dedica un itinerari als aliments de proximitat. Les entitats tindran el seu espai en la programaci­ó agrupada en l’itinerari Més setmana.

Ja s’han obert les inscripcio­ns per participar en el Barcelona Dibuixa, que en aquesta edició, que se celebrarà el 24 d’octubre, parlarà de Menjar-se el món, en el marc de la Setmana (www.barcelona.cat/barcelonad­ibuixa).

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain