El Periódico - Català

Un Barça de menys a més guanya en la visita a Dinamarca

Les campiones d’Europa van patir més del que s’esperava per doblegar el Koge gràcies als gols de Rolfö i Jenni Hermoso a la segona meitat.

- CARLOS MONFORT Barcelona

Ni la gespa artificial pot amb les blaugranes. Un Barça treballado­r va aconseguir imposar-se al Koge amb ofici i sacrifici (0-2). Les daneses no van posar les coses fàcils a les culers i, lluny d’intimidar-se i tancar-se darrere, van proposar un futbol molt atractiu dominant els primers compassos del partit. No obstant, les jugadores de Jonatan Giráldez, que va revolucion­ar el partit amb un triple canvi a la mitja part, van reaccionar i van acabar imposant-se al seu rival.

Tot just començar l’enfrontame­nt les locals van tenir la primera ocasió i van avisar amb una acció de la traçuda davantera Fløe. La portera Sandra Paños va sortir amb tot i els aficionats danesos, que es van fer notar al Koge Stadion, van reclamar un penal que la col·legiada Esther Staubli no va assenyalar.

Pereira salva sota pals

Les culers continuave­n defensant les envestides constants del rival i abans d’arribar al quart d’hora de partit, Andrea Pereira va treure sota pals un xut de Fitzgerald que va estar a punt de colar-se a la porteria blaugrana.

El Barça reaccionav­a a mesura que passaven els minuts i, abans de la mitjana part, Graham Hansen, revoltosa i rebel com de costum, va servir una centrada a Fridolina Rolfö que va poder avançar les culers al marcador. Els dos equips van marxar al descans capaços d’haver anotat un gol al seu favor, malgrat que el Koge en va merèixer més.

Al segon temps, el tècnic blaugrana va alinear Aitana Bonmatí, Mapi León i Patri Guijarro, tres jugadores a qui havia donat descans. I la seva entrada es va notar. Les visitants van assetjar la porteria de Marckese amb diverses ocasions. Al minut 63, el Barça trobava la defensa del Koge descol·locada i Rolfö, amb una centrada de Martens, rematava de cap el que era el seu primer gol amb la samarra blaugrana.

La sueca, tot just després de fer el gol va ser substituïd­a per Oshoala. En l’últim minut la collegiada va assenyalar un penal per una agafada dins l’àrea que Jennifer Hermoso transforma­va per posar el 0-2 al marcador. Un gol que servia per culminar la victòria merescuda d’un Barça que va anar de menys a més. El quadro català finalitza així una setmana rodona després de golejar l’Arsenal (4-1) i batre l’Atlètic de Madrid (0-3).

0-2 HB Koge FC Barcelona

HB KOGE: Marckese; Faerge, Svendsen, Fitzgerald, Guldbjerg-Pedersen; Pokorny, Jankovska, Fløe, Markvardse­n, Obaze; Carusa. Canvis: Sakevich per Jankovska (m. 81); Hornemann per Pokorny (m. 88). FC BARCELONA: Paños; Marta, Pereira, Jana, Melanie; Bruna, Engen, Hermoso; Martens, Rolfö, Jansen. Canvis: Mapi León per Jana (m. 46); Aitana per Bruna (m. 46); Patri Guijarro per Engen (m. 46); Ouhabi per Melanie (m. 63); Oshoala per