El Periódico - Català

Mem i Aleix llancen el Barça en l’emotiu retorn de Pascual

L’equip de Carlos Ortega suma amb autoritat el seu tercer triomf a la Champions davant el Dinamo Bucarest de l’exentrenad­or blaugrana (36-32).

- LUIS MENDIOLA Barcelona

La tornada de Xavi Pascual al Palau a la Champions d’handbol, tan sols quatre mesos després de tancar una etapa de 12 anys com a entrenador blaugrana, no va poder ser més emotiva. El públic del Palau, posat dret, li va dedicar una llarga ovació de més de dos minuts i el tècnic barceloní amb prou feines va poder contenir l’emoció. Dika Mem i Aleix Gómez, no obstant, no hi entenen de sentimenta­lismes. L’exhibició de tots dos va propulsar el Barça a un triomf solvent davant el Dinamo

Bucarest, el nou projecte de Pasqui des d’aquesta temporada (36-32). És el tercer triomf dels blaugrana en quatre jornades de la competició europea.

Pasqui va agrair la carinyosa rebuda de la gent blaugrana. «He sentit el carinyo de la gent i els primers minuts han sigut complicats a nivell emocional», va admetre. No és només el llegat que va deixar pel que fa a títols, incloses tres Champions. Es va forjar en el Palau com a tècnic, mentre construïa una de les millors etapes del club (61 títols). Aquesta història no s’oblida, i tot i que la seva sortida, i també la del director esportiu

David Barrufet, va estar carregada de polèmica i va deixar un pòsit agre, el retrobamen­t amb ell i també amb tres exblaugran­es més (Cedric Sorhaindo, Àlex Pascual i Eduardo Gurbindo) no va poder resultar millor.

El Barça es va sobreposar a aquesta atmosfera especial i va continuar construint en un inici de temporada complicat a nivell físic pel desgast de la seva plantilla en els passats Jocs (fins a 12 blaugrana van competir-hi), per un calendari embogit (dimarts van jugar a Granollers, demà a

Valladolid) i també per les lesions de jugadors importants com Cindric i ahir de l’eslovè Janc, baixa per un procés febril. Però el moment pletòric de joc de Dika Mem, també d’Aleix Gómez i la solvència de Pérez de Vargas a la porteria supleixen qualsevol carència. En especial, el lateral francès, va ser letal: 12 gols de 14 llançament­s.

Les accions de Mem i la velocitat d’Aleix van posar terra pel mig amb el Dinamo, que va intentar alentir el joc però va acabar entrant en el ritme accelerat de joc amb què el Barça se sent tan a gust. En el primer temps, l’equip blaugrana ja havia obert un marge còmode (19-14) i aquesta solvència la va mantenir en la segona part, malgrat que el Dinamo va deixar bones sensacions, tot i que no per posar en entredit el triomf blaugrana.

FC Barcelona: Pérez de Vargas (p.), Makuc (6), Fàbregas (2), Mem (12), Langaro (2), Aleix Gómez (7, 3p.), Ariño (2) –set inicial–, Leo Maciel (p.s.), Petrus, Zein (1), Frade (2), Fernández (1), Richardson i N’Guessan (1).

Dinamo Bucarest: Ghedbane (p.), Militaru, Sorhaindo (3), Gurbindo (3), Dissinger (2), Ghionea (7, 3p.), Àlex Pascual (4, 1p.) –set inicial–, Bizau (2), Mamdouh (4), Nantes (4), Alouini (2), Bannour, Humet (1) i Racotea.

n

 ?? Valentí Enrich ?? El blaugrana N’Guessan prepara un llançament davant el Dinamo.
Valentí Enrich El blaugrana N’Guessan prepara un llançament davant el Dinamo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain