El Periódico - Català

Descontrol de nit a Pere IV

- Enrique Castro

BARCELONA

Els veïns del carrer de Pere IV, entre Zamora i Àvila, volem expressar el nostre malestar i emetre una queixa oficial pel descontrol que hi ha en aquests carrers a causa de l’oci nocturn. Crits, música a tot volum, botellons massius i brutícia són la norma a partir de dijous (o dimecres) i durant tot el cap de setmana. Això demostra clarament la relació que hi ha entre aquests disturbis i els bars ubicats en aquesta àrea, una relació que no és cap secret per a ningú i que ve de llarg. Els encarregat­s d’aquests negocis afirmen que no són responsabl­es del que passa portes enfora, però és habitual veure alguns dels seus clients amb begudes al carrer o recolzats als cotxes amb la música a tot volum. Mentrestan­t, el personal de vigilància especial que han contractat es posa a passejar i parla amb ells.

Aquests carrers no són un polígon industrial, aquest és un barri residencia­l obrer amb gent que treballa i que matina, un barri on viuen moltes famílies, gent gran, nadons... Veïns en situació d’indefensió que han d’anar a treballar havent dormit poques hores, que no poden descansar com cal els dies que els correspone­n o que han d’aguantar que el son dels seus fills s’interrompi bruscament per l’enorme desordre que té lloc en aquests carrers.

Sempre ens han ensenyat que la llibertat d’uns s’acaba on comença la dels altres. Tots som subjectes de dret, però el dret d’uns a muntar els seus negocis o a passar-ho bé no es pot confrontar amb el dret dels altres a disfrutar del descans que es mereixen. El fet de conservar oberts aquests bars i mantenir la zona com un dels centres del botellon de Barcelona està portant conseqüènc­ies a la salut dels veïns i a la degradació d’un barri que es desperta cada dia en unes condicions higiènique­s lamentable­s.

nsenyar això i pensava que era jo qui tenia un problema.

Em van dir «puta» per primera vegada als 10 anys i l’únic que volia era anar a comprar llaminadur­es. Vaig pensar que potser era per la roba que portava, una samarreta de flors groga i uns texans. No, el problema era la hipersexua­lització infantil d’aquesta societat. ¿Saben què és el pitjor de tot? Que en lloc de dir que s’ha d’educar millor als nens, diuen que nosaltres hem d’anar més amb compte.

L’11 d’octubre es va celebrar el Dia Internacio­nal de la Nena, dia que no podem oblidar, com no podem oblidar totes aquelles nenes de les quals van abusar i abusen sexualment.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain