El Periódico - Català

Un expolicia detingut ‘fitxava’ mossos per a la seva empresa

Un jutjat de Rubí ha ordenat l’arrest de Marc Fortiana i de tres agents pels delictes de suborn, revelació de secrets i robatori amb força. Dirigia una companyia de seguretat.

- GUILLEM SÁNCHEZ Barcelona

La Divisió d’Assumptes Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra, l’organisme intern encarregat d’investigar els delictes que cometen els policies, ha detingut quatre agents del cos de seguretat català. Un dels implicats, que a més a més se situa presumptam­ent en el centre d’aquesta trama de corrupció policial, és Marc Fortiana, l’únic dels quatre funcionari­s que actualment no està en actiu perquè va agafar una excedència per muntar una empresa de seguretat privada, Double Group (o Double Control), que també és en el centre d’unes indagacion­s que ha instruït el Jutjat número 1 de Rubí.

Segons fonts consultade­s per EL PERIÓDICO, almenys dos dels policies arrestats són agents ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), és a dir, antiavalot­s. Fortiana és un dels dos i havia exercit en l’ARRO de la Regió Policial Metropolia­na Nord, fins on arribaven ecos del que feia ara l’expolicia. «Tenía mala pinta», diuen.

Marc Fortiana Teixidor (Llers, Alt Empordà, 1989) va ser protagonis­ta de la contraport­ada d’EL PERIÓDICO el juny del 2018. A l’entrevista detallava, entre altres aspectes, que Double Group era una empresa especialit­zada a protegir personalit­ats vip, un concepte que inclou des de xeics àrabs fins a jugadors de futbol.

Règim intern

El servei del qual més presumia Fortiana en aquella entrevista era el que va prestar a Leo Messi en un viatge que l’estrella mundial va realitzar a Egipte el 2016. Va ser un desplaçame­nt per al qual, segons Fortiana, Double Group va ocupar 10 treballado­rs que es van encar-regar de supervisar sobre el terreny un dispositiu que va comptar amb 300 soldats egipcis per garantir la seguretat del futbolista. Llavors no va revelar de quins treballado­rs es tractava, però, segons les fonts consultade­s, Fortiana presumeix habitualme­nt

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain