El Periódico - Català

Les polseres de vigilància s’utilitzara­n per controlar violadors

- PATRICIA MARTÍN Madrid

El Conveni d’Istanbul insta els països signants a protegir les víctimes de totes les violències masclistes, no exclusivam­ent les maltractad­es i agredides per les parelles o exparelles. En compliment del tractat, s’ha habilitat recentment als treballado­rs el telèfon d’ajuda 016 perquè atenguin dones que han patit violacions i altres tipus d’atacs, com ara assetjamen­t laboral, mutilació genital o matrimoni forçós, i en les pròximes setmanes s’aprovaran els plecs necessaris perquè els dispositiu­s electrònic­s de control o el servei d’atenció telefònic Atempro protegeixi tota mena de víctimes de la violència masclista.

Les polseres antiacosta­ment es podran utilitzar llavors per controlar violadors, assetjador­s o proxenetes per evitar que reincideix­in en el delicte sobre les seves víctimes o d’altres. Aquesta serà una de les principals mesures en què es farà servir l’increment pressupost­ari que el 2022 tindrà el Ministeri d’Igualtat. En concret, els fons per lluitar contra la violència masclista s’incrementa­ran l’any vinent un 25% i el pressupost global del departamen­t dirigit per Irene Moreno pujarà un 14,3%.

Per primera vegada, segons va ressaltar ahir la nova secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, els fons per a aquestes polítiques superaran els 500 milions d’euros a l’incrementa­r-se de 459 a 525 milions.

Bona part de l’increment és resultat de l’augment dels fons del Pla de Recuperaci­ó i Resiliènci­a destinats a polítiques d’igualtat. El 2022, els diners europeus invertits en el Pla Espanya Et Protegeix s’incremente­n en 27 milions d’euros, xifra que suposa un 54% de creixement. I precisamen­t l’import europeu es destinarà a ampliar les eines per protegir víctimes (com les polseres) i a posar en marxa centres de crisi de 24 hores.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain