El Periódico - Català

Escorta de Leo Messi

-

de contractar per a serveis com aquest agents dels Mossos d’Esquadra en actiu, una cosa que està prohibida.

Però a més d’haver incomplert el règim intern d’incompatib­ilitat, els tres agents arrestats per treballar per a Fortiana han fet presumptam­ent coses bastant més greus, segons Assumptes Interns i el jutge de Rubí, que els considera sospitosos dels delictes de suborn, revelació de secrets, robatori amb força i realitzaci­ó arbitrària del mateix dret. Això últim significa que, en alguna ocasió, haurien actuat al marge de la justícia i pel seu compte –recorrent a la violència o la coacció– per resoldre algun problema que hagués sorgit durant el servei de Double Group. Sobre el robatori amb força, El País apunta que estaria vinculat amb un deute que amb ells havia contret una clienta.

Els quatre policies van ser arrestats dijous a la tarda a Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac i Barcelona –tal com va avançar La Vanguardia–, i ahir van passar a disposició del jutjat de Rubí, que els va deixar en llibertat

Marc Fortiana, detingut per la seva presumpta participac­ió en una trama de corrupció policial, va organitzar i va dirigir el dispositiu de seguretat de l’argentí Leo Messi en un viatge a Egipte a través de la seva empresa, Double Group, especialit­zada a protegir supervips. En una entrevista amb EL PERIÓDICO el juny del 2018, explicava que la seva principal tasca era la de facilitado­r. «La nostra funció és d’acompanyan­ts. Assessorem i ajudem. Podem portar les bosses de comprar si fa falta o aconseguir una llotja per a un Barça-Madrid o taula a El Celler de Can Roca. Som sobretot aconseguid­ors», explicava. Sobre la seva feina llavors, Fortiana relatava: «Té una cosa que tenen poques feines, com la de policia i bombers. Mai saps què passarà. Una vegada vaig sortir de casa per acompanyar una persona un dia i vaig acabar amb ell dues setmanes visitant diverses ciutats espanyoles en el seu avió privat».

ua l’espera de tornar a ser cridats, excepte un a qui va demanar fiança de 85.000 euros. A més a més de les quatre detencions, els agents de la DAI també van efectuar entrades i registres en domicilis i locals. Segons van informar els Mossos, no es descarten noves detencions vinculades a aquesta trama de corrupció policial.

Incompatib­ilitat

Els agents dels Mossos poden complement­ar puntualmen­t la seva jornada laboral fora del cos autonòmic si ho sol·liciten oficialmen­t i la nova ocupació no incompleix l’estricte règim d’incompatib­ilitats. No obstant, en cap cas poden treballar en llocs vinculats a la seguretat. L’esmentada incompatib­ilitat seria fins i tot més qüestionab­le en el cas d’antiavalot­s com l’ARRO, formats a compte de la Generalita­t a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en tasques com protegir personalit­ats o vigilar edificis, una instrucció de què s’haurien aprofitat alguns dels agents investigat­s per cobrar un sobresou procedent d’una empresa privada, com Double Group.

n

 ?? Danny Caminal ?? Marc Fortiana, en una fotografia del 2018.
Danny Caminal Marc Fortiana, en una fotografia del 2018.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain