El Periódico - Català

«Tinc la passió i l’energia per ser el candidat d’ERC el 2023»

- T. S. Barcelona

rol de lideratge de l’independen­tisme a la ciutat. L’exercim amb naturalita­t i respecte i busquem sempre el màxim acord amb Junts, com també el buscaríem amb la CUP si fos present a l’ajuntament, que hi hauria de ser. Altres maniobres interessad­es ho van impedir.

— Sembla més pròxima l’opció d’un govern d’ERC amb els comuns que amb Junts per Catalunya.

— Això ja entra en el terreny de l’especulaci­ó comprensib­le però excessiva. El que pretenem és guanyar per mèrits propis, que quedi clar que ens correspon liderar la ciutat. Perquè represente­m la majoria social de Barcelona. ERC és la representa­ció dels treballado­rs de la ciutat, dels botiguers, els profession­als, els artistes i els creadors. Vol ser tot això. No dic que ja ho siguem, dic que ens ho hem de guanyar, ho hem de fer.

—Després hi ha una càbala molt concreta sobre qui se-rà l’alcaldable de cada par-tit. I sempre que es parla d’aquest tema s’al·ludeix a la seva edat i a si serà el candidat d’ERC el 2023, quan vostè tindrà 80 anys.

— En aquests moments estic encantat de la vida, sento la màxima passió. Sé més que fa dos anys, entenc més la ciutat. Sempre l’he tingut al cap, però sempre se n’aprèn. Crec que n’he d’aprendre més, però crec que estic en condicions, amb l’energia i la passió, per ser candidat. En aquests moments és exactament així. Això no elimina el dret de totes les persones a intentar-ho.

— Encara falten dos anys i en l’anterior mandat hi va haver canvis d’última hora a Junts i a ERC.

— ERC és democràtic­a i té molts homes i dones amb capacitat per ser candidats.

nris de 300.000 metres quadrats de terra, on es poden edificar dos milions de metres quadrats. És gairebé com Ciutat Vella. ¿És concebible que acceptem que una operació d’aquestes dimensions es decideixi amb una òptica que privilegia­rà els accioniste­s de l’empresa?

— Colau va acusar AENA d’amagar una operació urbanístic­a.

— Sí, però no està fent res per aturar-la.

— Collboni ens va dir que no sabia a què es referia l’alcaldessa amb allò de l’operació urbanístic­a.

— No pot ser que un govern de la ciutat expressi aquesta contradicc­ió sense cap vergonya i sense cap conseqüènc­ia. Això no és una coalició que té problemes, és una altra cosa. Van per separat.

— El PSC nega que l’ampliació pogués portar 20 milions més de turistes.

«El projecte d’Aena per a l’aeroport inclou un pla urbanístic de 300.000 m2»

— ¡Però si està escrit en el projecte d’AENA que portaria fins a 70 milions de turistes i ara estem en 50 i escaig! ¿Que es pot plantejar d’una altra manera? Si no entrem en això no és possible.

— ¿Tenia sentit frenar l’operació?

— Tenia sentit asseure’s i treballar, però ens ho han prohibit. Tot i que, compte, han parat les decisions estrictame­nt aeroportuà­ries però no l’operació immobiliàr­ia. El debat de fons és qui pren les decisions sobre l’aeroport. I torno al principi de la reflexió: la inhibició de l’AMB en aquest tema és preocupant.

—En les pròximes setmanes i mesos es negociaran les ordenances i pressupost­os per al 2022.

— Ara tenim l’experiènci­a. La valoració del que han fet amb el recolzamen­t que els hem donat. ¿S’han utilitzat correctame­nt els recursos? Tenim evidents crítiques creixents. I això farà que creixi la nostra exigència.

— ¿Com és que no s’ha reformat encara la Rambla?

— És una vergonya més.

nque calgui». La delegada del Govern va apuntar que estarà allà on li demani ERC, però va evitar concretar quin lloc de la llista li agradaria ocupar.

L’exconselle­ra de Justícia està al capdavant de la Delegació del Govern a Madrid des del maig passat, quan va substituir Gorka Knörr. El president Pere Aragonès la va designar tenint en compte el seu bagatge de cinc anys passats a la capital d’Espanya, entre el Senat i el Congrés. Va deixar l’escó el 2018 per ferse càrrec de la Conselleri­a de Justícia. Capella és des d’aleshores la cara del Govern a Madrid. En la seva etapa al capdavant de Justícia, va estar en el punt de mira per la gestió dels permisos i classifica­cions penitencià­ries dels presos independen­tistes.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain