El Periódico - Català

«Els 1.000 milions indiquen l’aposta del club per mi»

Ha fet caure al Barça barreres que semblaven inaccessib­les. Pedri, 18 anys, és el jugador que té la clàusula més alta de la plantilla.

- M. L. Barcelona

El conjunt kazakh va oficialitz­ar ahir el fitxatge de Miguel Ángel López per a les dues pròximes temporades. El corredor colombià, conegut com a Superman, va ser acomiadat a l’octubre pel Movistar a causa del seu abandoname­nt a la Vuelta. aquesta pregunta», li va dir Laporta al periodista Adrià Albets, de la cadena SER. Va dir que no contestari­a, però va contestar. «¿Bartomeu? El que veig és una persona desesperad­a que s’està adonant de la magnitud del desastre que va fer», va argumentar el dirigent blaugrana. «Perdona que no entri al detall –va afegir–, però quan un és president és responsabl­e de tot, l’últim responsabl­e».

La ruïna del Camp Nou

Laporta detecta un Bartomeu «desesperat», que s’enfronta a una situació difícil, començant per la inacció que va tenir en un vell Camp Nou, cada vegada més ruïnós sense que l’anterior directiva fes res per arreglar-lo. «Cal preguntar qui tenia la responsabi­litat de fer les obres del Camp Nou i no ho va fer. No té cap sentit no haver-ho fet», va denunciar el president del Barça, indicant que s’havien gastat «dos milions d’euros en actuacions urgents» perquè l’estadi disposés del «certificat de màxima seguretat».

Hi ha 20 milions preparats «a mitjà termini» per continuar millorant el Camp Nou, l’estat del qual era tan lamentable que fins i tot Laporta va deixar una frase rotunda: «Si la Covid s’hagués acabat abans, no hauríem pogut obrir-lo».

El 67% més d’ingressos

D’aquí ve la necessitat que té la nova junta que l’assemblea aprovi el finançamen­t per activar l’Espai Barça. És una joia arquitectò­nica que ha de durar un segle. S’ha de fer ara i no es pot perdre el tren per competir al màxim nivell», va recalcar el president, revelant que «l’estructura de finançamen­t és molt beneficios­a per al club perquè es tracta de tornar els diners amb els ingressos addicional­s que generi el projecte una vegada estigui construït perquè durant la construcci­ó no hem de tornar res».

Els grans clubs a Espanya (Madrid i Atlètic) ja tenen o estan a punt d’acabar el seu estadi. El Barça ni ha començat. «Els nostres rivals han fet els deures», va recordar Laporta, indicant que el club necessita «entrar en la nova modernitat ja que representa­ria un 67% més d’ingressos».

nFins i tot Laporta, que el va presentar com si fos un fitxatge galàctic, va tenir un lapsus i el va acabar confonent amb Messi. Volia parlar de Pedri, el jove canari que va rubricar la seva renovació fins al 2026, disfrutant de la clàusula de renovació més alta de la història del club. «Els 1.000 milions d’euros demostren que el club aposta per mi», va confessar el centrecamp­ista, a qui se li va escapar el somriure quan el president se li va dirigir ahir i va començar la paraula «No m’estranya que Mess... ¡Estava a punt de dir Messi!», va comentar amb una rialla el dirigent blaugrana, mentre Fernando, pare de Pedri, María Rosario, la mare, i Fer, el germà gran, que viu amb ell a Barcelona, compartien aquest còmplice somriure des de la primera fila de l’Auditori 1899, situat al costat del Camp Nou.

«És el valor que posa al seu contracte, però Pedri val més, molt més», va proclamar després Laporta, somrient també per aquell lapsus que el va emparentar amb el passat. Ja li hauria encantat al president poder anunciar al seu dia la renovació de Messi. Però no va poder, lligat de mans com estava per la profunda crisi econòmica que ofega el club. «Vull agrair a Pedri l’esforç que ha fet», va apuntar el president mirant el centrecamp­ista canari, que també ha apostat per quedar-se al Barça. Un Barça que travessa, com el mateix jugador va reconèixer, «un moment difícil». Però ell és on realment vol estar.

Un any de vertigen

Va arribar al Barça en silenci l’estiu passat, procedent del Las Palmas, previ pagament de cinc milions d’euros. Va venir per jugar al filial. I un any després és titular al Camp Nou, bressat per Koeman, peça indispensa­ble per a Luis Enrique a la nova Espanya que està construint, nominat a la llista dels 30 candidats a Pilota d’Or (és l’únic blaugrana), candidat

«És una bogeria tot el que estic vivint, vull estar molts anys al club», diu «Aquest és el valor que posa al seu contracte, però ell val molt més», afirma Laporta

a Golden Boy, junt amb Gavi, medalla de plata olímpica, millor jugador jove de l’Eurocopa, inclòs en l’onze ideal del torneig... «De vegades, quan miro coses i em poso a pensar, penso que és una bogeria tot el que estic vivint», va dir el jove canari, a qui Laporta, quan era president, en el seu primer mandat (2003-2010), li va firmar una samarreta blaugrana al seu Tegueste natal.

«Ara ets tu el que firmes i molt», va dir el dirigent somrient, que després va exclamar sorprès: «¡Com canvien les coses!». Que l’hi preguntin, per exemple, a Pedri, llavors un nen que somiava jugar algun dia al Camp Nou. Ara, un adolescent, acabat d’arribar a la majoria d’edat, que ha conquistat el Camp Nou. «Soc al club dels meus somnis», va afirmar el jove canari, assumint la dificultat que viu el club, immers en un delicat procés de canvi, però convençut, alhora, que «és el millor club del món i s’aixecarà i s’aconseguir­an grans coses».

«La Pilota d’Or per a Leo»

No l’angoixa aquesta galàctica xifra de 1.000 milions d’euros que marca el seu preu. Ni tampoc responsabi­litza més «un jugador», com va dir un orgullós Laporta, «que està tocat per la vareta màgica». I ell, que està lesionat i es perdrà la cita de demà contra el València, confiat a poder reaparèixe­r contra el Madrid el diumenge 24, «és un motiu d’orgull» aquesta sideral xifra. Si de Pedri depengués, la Pilota d’Or ja té amo. «Jo l’hi donaria a Leo, que em va ajudar molt al club. És el millor».

n

 ?? Javi Ferrándiz ?? Pedri, ahir, amb el regal que va rebre de Laporta a l’Auditori 1899.
Javi Ferrándiz Pedri, ahir, amb el regal que va rebre de Laporta a l’Auditori 1899.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain