El Periódico - Català

La SEPI ultima el rescat d’Air Nostrum per uns 100 milions

▶ Després de mesos encallada, la decisió ja hauria passat a la «fase final» i només quedaria l’aprovació del consell gestor de l’ens

- MATEO L. BELARDE

La llum verda al rescat d’Air Nostrum està més a prop. La Societat Estatal de Participac­ions Industrial­s (SEPI) està ultimant l’aprovació de l’ajuda sol·licitada per l’aerolínia valenciana l’abril de l’any passat per fer front als efectes de la pandèmia durant l’exercici 2020, i per la qual va sol·licitar al fons habilitat pel Govern 103 milions d’euros. Després de mesos d’embús a la SEPI, el rescat a l’aerolínia hauria passat ja a la «fase final» i només quedaria el penúltim tràmit: ser aprovat pel consell gestor de l’ens, segons va confirmar l’entitat dependent de l’Executiu a Europa Press. L’últim pas serà la validació definitiva en Consell de Ministres, que podria passar en les pròximes dues setmanes.

Empresa estratègic­a

La xifra del rescat, que aniria a càrrec del Fons de Recolzamen­t a la Solvència d’Empreses Estratègiq­ues, no ha transcendi­t de moment. No obstant, al seu dia l’aerolínia valenciana va sol·licitar un total de 103 milions d’euros amb l’objectiu de «garantir-se els recursos necessaris per afrontar la crisi provocada per la pandèmia», així com per «mantenir la connectivi­tat i l’ocupació». La prolongaci­ó de la crisi del coronaviru­s va fer que la companyia tanqués el 2020 amb pèrdues de 129 milions i optés per acudir a la SEPI a l’abril. Era la primera vegada des del 2013, quan s’iniciava el rebot de la crisi del maó, que Air Nostrum donava números vermells i la firma es va encarregar de recordarho al sol·licitar el rescat, ja que una de les seves prioritats era demostrar la viabilitat financera precovid. Una altra de les cartes que va jugar Air Nostrum va ser el seu paper d’empresa estratègic­a. No en va, va ser l’aerolínia espanyola més activa en el primer trimestre del 2021 a causa de les múltiples rutes que opera en obligació de servei públic.

Air Nostrum ha aguantat estoicamen­t la tensa espera fins a conèixer la resolució. L’aerolínia va assumir que l’escàndol en què va derivar el rescat de Plus Ultra per 53 milions retardaria tot el procés de repartimen­t d’ajudes.

 ?? Pierre Barthe ?? Un avió d’Air Nostrum s’enlaira des de l’aeroport de Tolosa.
Pierre Barthe Un avió d’Air Nostrum s’enlaira des de l’aeroport de Tolosa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain