El Periódico - Català

Veïns de l’Hospitalet protesten per la tala d’arbres en un carrer

La reforma de Martí Julià, al barri de la Torrassa, aposta per millorar la mobilitat, però els residents volen mantenir els metres d’ombra.

- SAMAR ELANSARI

La reforma del carrer del Doctor Martí Julià de l’Hospitalet de Llobregat està aixecant polseguera entre els veïns. La reforma aprovada per l’ajuntament aposta per facilitar l’accessibil­itat i la mobilitat dels vianants, però això inclou la tala i la substituci­ó del centenar llarg d’arbres que habiten a les seves voreres. Fa setmanes que els residents i les diferents entitats manifesten el seu rebuig davant aquesta tala massiva en un dels pocs carrers que, remarquen, té «una mica» de verd.

«Creiem que les obres són necessàrie­s perquè les voreres són molt estretes i hi ha molts obstacles, però l’ampliació d’aquestes no necessària­ment ha d’implicar la tala d’arbres», remarca Rafael Algarra, de la plataforma Defensem el Castell del Bellvís. «Els arbres que es tallaran són els de l’únic carrer que té ombra i permeten una variació de temperatur­a considerab­le. Haurien de reconsider­ar opcions com podes més freqüents».

Des de l’ajuntament afirmen que la reforma té per objectiu una millora de la mobilitat i que la substituci­ó d’arbres es porta a terme perquè els que hi ha actualment interferei­xen amb el cablejat aeri, la il·luminació de la via i les façanes. S’aposta, per tant, per substituir-los per altres de més adequats a l’espai de la vorera de Martí Julià i que s’ajusten als indicadors mediambien­tals necessaris per a la zona.

De 150 a 247 exemplars

«Aquests arbres són molt grans i interferei­xen amb molts elements urbanístic­s, com les façanes i la mida de les voreres. Nosaltres no talarem 80 arbres, els substituir­em per altres que s’adeqüen més al tipus de carrer i al projecte de Martí Julià. A més, es passarà dels 150 actuals a 247 al final de la reforma», explica Blanca Atienza, directora de Serveis d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibil­itat.

L’1 de maig passat, els veïns van començar una campanya de recollida de firmes en contra de la tala i per demanar una solució alternativ­a. Avui se celebra un acte reivindica­tiu al carrer amb tallers mediambien­tals i exposicion­s organitzat per l’associació Defensem el Castell de Bellvís.

 ?? Joan Mateu Parra ?? Vista del carrer del Doctor Martí Julià de l’Hospitalet, dilluns.
Joan Mateu Parra Vista del carrer del Doctor Martí Julià de l’Hospitalet, dilluns.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain