El Periódico - Català

«Tots somiem aixecar aquest títol»

L’experiènci­a i el talent de Nick Calathes (7 de febrer del 1989, Casselberr­y, Florida, 7 de febrer del 1989) seran clau en les aspiracion­s del Barça a Belgrad. El base blaugrana afronta il·lusionat la ‘final four’.

- L. M.

— ¿Com arriba l’equip a Belgrad i vostè personalme­nt?

— Les sensacions són bones. El partit de Manresa de diumenge ens va servir per entrar en el mode final four, per millorar detalls i per preparar-nos bé. I jo a nivell físic em sento millor (va tenir una fractura de peroné i li ha costat recuperar el ritme) i preparat per competir.

— Han viscut setmanes complicade­s, en les quals l’equip ha baixat el seu rendiment. ¿Han pagat la saturació de partits? —

Si es refereix al play-off davant el Bayern, és veritat que van ser unes sèries complicade­s. Va ser un rival que va intentar rebaixar el ritme i no permetre jugar a bàsquet. Hem tingut alts i baixos i hem sigut irregulars però és el que sol passar en els

play-off per entrar a la final four. Ho vam superar i crec que arribem en molt bona forma.

—Aquesta és la seva segona temporada. En la primera va aconseguir Lliga i Copa i final d’Eurolliga. Hi ha gent que opina que si no s’hagués lesionat, el títol hauria sigut blaugrana. ¿Té un compte pendent?

— És veritat que a Colònia no estava al 100% però mai saps què hauria pogut passar. No m’agrada mirar enrere i pensar i si... Som en el present i estic desitjant competir en aquesta final four i disposar d’una nova oportunita­t per aixecar el títol. En tenim moltíssime­s ganes.

— Vostè ja sap el que és aixecar el títol.

— La primera vegada que el vaig guanyar va ser fa 11 anys, amb el Panathinai­kos. Tenia 22 anys i quan la vaig guanyar vaig pensar: ja la tinc, ¿quantes més n’aconseguir­é? Però després t’adones del que costa. Després de 10 anys continuo intentant donarme opcions. L’any passat vam ser-hi a prop. Forma part del bàsquet. Però cada vegada que tens una oportunita­t, has d’intentar aprofitar-la. Sabem l’important que és per a l’equip, per a tothom i estem a punt.

— ¿Quines seran les claus per aconseguir-la?

— La defensa ha de ser la clau per a nosaltres, sens dubte. L’ofensiva surt molt més fàcil. Però la defensa és el que ens permet entrar en el ritme de partit.

—Ha fet l’efecte en diversos partits i sobretot davant el Bayern que no estan còmodes en partits molt físics. Però és una possibilit­at bastant alta que sigui el que es trobin en la semifinal.

— Estem preparats. Hem viscut un bon grapat de situacions semblants en els últims dos anys i hem aconseguit superar-les i arribar a la final four. Com a equip sabem què esperar i què podem trobar-nos amb un partit físic. Estarem preparats.

— Vostè ja és el màxim assistent de la competició, té una Eurolliga en el seu palmarès, sap el que és guanyar. ¿Veu aquest equip amb prou desig i determinac­ió?

— Per descomptat. Tenim jugadors de gran nivell, que saben el que s’ha de fer i tenim el desig i l’ambició i ara se’ns presenta l’oportunita­t per aconseguir-ho. Tots somiem aixecar aquest títol.

— ¿És un avantatge jugar contra el Madrid, un equip que coneixen bé o hauria preferit un altre rival?

— Lògicament hi ha una rivalitat amb ells. És evident. Però qualsevol que hagués sigut el rival, hauríem afrontat aquest partit amb la mateixa mentalitat: volem guanyar. És la final four. Això ja és prou motivació. En aquest cas, sabem com juguen, però ells també ens

coneixen molt bé.

— Des de l’arribada de Jasikevici­us a la banqueta, el balanç contra el Madrid és molt favorable a vostès, ¿hi pot influir?

— Mai hem guanyat contra ells en una semifinal de l’Eurolliga, així que és un nou desafiamen­t per a nosaltres i és una cosa que estem desitjant aconseguir.

— ¿Què és el que més tem del Reial Madrid?

— És un equip que ha aconseguit moltes coses, que té jugadors guanyadors, amb molta experiènci­a i has de respectar-ho. Llull està jugant molt bé, WilliamsGo­ss, Tavares, Hanga... Tenen jugadors que poden fer moltes coses. Van començar la temporada sense tant ritme, però ara estan jugant un gran bàsquet, així que haurem d’anar molt amb compte i estar molt centrats.

— El Madrid ha apostat per un equip de molts centímetre­s i molt físic en els seus últims partits contra vostès i els ha fet patir

— Això forma part del joc, esclar. Si canvies coses que funcionen, les deixes. Si no, les treus. Jugar amb un equip molt alt, amb canvis defensius, i el que hem de fer és capitalitz­ar-ho i treure avantatges dels canvis defensius.

 ?? Javi Ferrándiz ?? Nick Calathes, en una imatge d’arxiu.
Javi Ferrándiz Nick Calathes, en una imatge d’arxiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain