El Periódico - Català

El ‘boom’ mediàtic

- ROGER PASCUAL

El ‘Media Day’ abans de la final de la Champions femenina va tenir el doble de periodiste­s que el del Barça de bàsquet. Colau va anunciar que, a més d’una pantalla gegant a Barcelona per seguir la final de Torí, hi haurà una rua si les vigents campiones continenta­ls revaliden la corona.

El boom del Barça femení dels rècords es detecta dia a dia. No només en els dos plens al Camp Nou davant el Madrid i el Wolfsburg, que van suposar rècords mundials d’assistènci­a en un partit de futbol femení. Ni en el desembarca­ment massiu que s’espera a la final de la Champions a Torí, on es preveu que es desplacin 15.000 culers. També en l’interès mediàtic que desperta la prèvia d’aquesta final i que es va constatar ahir en el Media Day del club.

Més de 50 mitjans espanyols van acudir a l’estadi Johan Cruyff, el doble dels que estaven acreditats per al del Barça de bàsquet, que també buscarà la glòria europea dissabte a la mateixa hora. I sense comptar-hi els mitjans internacio­nals, que el departamen­t de premsa ha citat a part. Sports Illustrate­d, Financial Times, Bloomberg o Le Monde són alguns dels mitjans s’han interessat per un fenomen que traspassa fronteres. Les peticions d’entrevista s’acumulen, i Alexia Putellas, Pilota d’Or, capitana i símbol de la revolució, és la més sol·licitada.

«És impression­ant; sé de primera mà com ha canviat i valoro cada detall i cada cosa que fem, com això», va explicar Melanie Serrano, la més veterana de l’equip, que ha viscut el pas de la gairebé clandestin­itat a la hiperexpos­ició mediàtica. «Estem donant un canvi en la societat increïble; anem a Torí amb 15.000 aficionats, això diu molt. Només queda que la resta d’esports femenins estiguin a la nostra mateixa altura».

Evolució i visualitza­ció

«Sí que és veritat que ara no és igual que quan jo vaig començar; he vist l’evolució, aquest canvi a molt millor», va coincidir Marta Torrejón, una altra de les que fa més temps que és al vestidor. «Ha sigut un camí dur, però bonic. Som per quedar-nos-hi. La gent ens comença a respectar, que és el més important, i se’ns comença a escoltar. Se’ns veu més quan guanyem títols». Davant la cinquanten­a de periodiste­s remarcava una cosa important: «Que la premsa ens doni un cop de mà, que se’ns visualitzi, espero que cada any sigui millor, sens dubte és molt millor que quan vaig començar». En aquest sentit la defensa va reclamar que s’arribi a un acord perquè es puguin televisar tots els partits de la Lliga i també amb el conveni de la nova Lliga profession­al.

Fridolina Rolfö, que va arribar l’estiu passat, no podia imaginar l’atenció de mitjans i públic que l’esperava. «Ha sigut una sorpresa, sobretot que es van esgotar els tiquets del Camp Nou dues vegades, no m’ho esperava al venir aquí. Sabia que el nivell de l’equip era alt, però estic impression­ada amb el nivell també dels fans. No sabia que hi havia tants fans en el futbol femení», va reconèixer l’extrem sueca.

El compromís de l’alcaldessa

Joan Laporta es va passar per l’entrenamen­t d’ahir per transmetre el seu desig que revalidin la corona continenta­l. Si guanyen dissabte, Rolfö i les seves companyes viuran diumenge una rua pels carrers de Barcelona, com va anunciar ahir Ada Colau a RAC-1.

«M’hi vaig comprometr­e fa un any quan les vam rebre per celebrar el triplet i els vaig dir que mereixien aquesta rua perquè mai n’hi ha hagut una només femenina», va revelar l’alcaldessa, que va anunciar que treballen també en la instal·lació d’una pantalla gegant per seguir la final. «Em fa especial il·lusió perquè moltes nenes estan veient l’esport com un espai propi i això la ciutat l’hi ha d’agrair a aquest Barça femení».

Al 2013 el Barça femení ja va fer una rua al costat del masculí després que tots dos equips es proclamess­in campions de les seves respective­s Lligues, però aquest pròxim diumenge tots els focus serien per a les vigents campiones continenta­ls.

Torrejón: «Hi som per quedar-nos. Se’ns comença a escoltar, se’ns veu quan guanyem»

 ?? FCBarcelon­a ?? El president Joan Laporta saluda les jugadores del Barça, ahir a l’Estadi Johan Cruyff.
FCBarcelon­a El president Joan Laporta saluda les jugadores del Barça, ahir a l’Estadi Johan Cruyff.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain