El Periódico - Català

FESTES PER A MELÒMANS

Barcelona entra en el selecte club de les festes audiòfiles gràcies a Cloud 9 Sound System. Aquí les cançons sonen senceres. Aquest dissabte, el culte a l'alta fidelitat arriba a Aclam Club.

- ALBERT FERNÁNDEZ

La cultura audiòfila ha arribat a Barcelona per quedar-se. No fa gaire que disfrutem d’espais amb so privilegia­t com Curtis Audiophile Cafe (Mallorca, 196), Nica (Gran Via de les Corts Catalanes, 698) o l’associació cultural Salvadisco­s (plaça de Santa Madrona, 4). Però faltava una festa com Cloud 9 Sound System per obrirnos d’orelles per complet.

Aquestes cites mensuals per a melòmans transcende­ixen fronteres de sensibilit­at i van més enllà del simple concepte de ball. Inspirades en les famoses sessions The Loft que celebrava el pioner discjòquei David Mancuso al seu apartament de Nova York als anys 70, les festes Cloud 9 migren a espais on el so pugui viure’s fins a nivells insospitat­s, i busquen crear un vincle entorn de la música entre els seus assistents.

Aquest dissabte, 21, Cloud 9 planta la seva gran bola de disc a Aclam Club (Consell de Cent, 201). Els creadors d’aquesta experiènci­a sonora, Ricardo Gámez, Cherrie West i Alejandro Asencio, són veterans del Hi-fi i ho tenen tot pensat. L’assumpte comença suau. La idea de primeres és que t’asseguis en el centre de la sala i et submergeix­is en l’onada musical. Mentre els vidres platejats llancen reflexos dels tènues feixos de llum al seu pas i el so emergeix dels altaveus Mark Levinson i aquests Klipsch de fusta tan retro, podràs volar sobre la corba de sons analògics i sentir-te com en un Jazz Kissa, els bars japonesos d’escolta. Aquesta sessió d’escolta inicial dura 2 hores, de 17 h a 19 h. Els nens entren gratis i poden quedarse fins a les 21 h. Tant el bar com el bufet vegetarià inclòs amb l’entrada estan a ple rendiment des del principi. Plaer melòman sensitiu acompanyat de viandes, nyam.

Arribat el moment s’aparten les cadires i començarà el ball. Del jazz inicial es navega cap a sons baleàric, funk, disc, soul, afro: música exquisida per a totes les edats i públics. Aquesta és una pista de ball inclusiva LGBTQ, preferentm­ent lliure de mòbils. Compte, aquí les cançons sonen senceres. No hi ha un dj barrejant, només dues pistes sonant sense talls, en una selecció molt exclusiva. Arribada la nit, pots asseure’t a sopar i compartir l’experiènci­a musical amb els altres. Quan vingui de gust, sacseja el teu cos per expressar-te amb el ball. Aquesta odissea expansiva de sons analògics et farà levitar fins al setè cel.

Comunitat d’amics

De fet, els creadors de Cloud 9 es van conèixer ballant. Va ser a Londres fa 5 anys i va ser en una sessió Lucky Cloud, la versió anglesa de les populars festes de Mancuso al seu Loft novaiorquè­s. No podia ser de cap altra manera. Després d’aquesta epifania i connexió inicial, Ricardo i Alejandro van coincidir de nou a Barcelona. Ansiosos per generar una experiènci­a musical única, quan van tenir una comunitat d’amics van decidir crear Cloud 9 al costat de Cherrie, la dona de Ricardo.

Van celebrar la primera festa el març del 2020, just abans de la pandèmia. Havien passat una setmana viatjant per Europa per aconseguir peça a peça el seu impression­ant equip de so, amb parades a Bolonya, Roma i Alemanya. Passades les restriccio­ns, van repetir experiènci­a migrant a Esklandest­ino, on van conèixer Víctor Partido, músic i responsabl­e d’Aclam Records. D’allà va sorgir la idea de traslladar-se a aquest fabulós estudi de l’Eixample per a la tercera edició de Cloud 9. Sens dubte, Aclam és el millor espai sonor per aixecar el seu temple melòman.

Cloud 9 és un espai segur. Miras cap amunt i adverteixe­s que la decoració emula en certa manera una festa d’aniversari infantil, amb globus al sostre, decorative­s teles que esmorteeix­en el so i llums càlids per filtrar l’experiènci­a acústica. La música és una freqüència més de tot el que passa. Veus les cares somrients i els cossos estremir-se amb cada bot de ritme. Sents com et recorren bones vibracions. Estàs fora de perill. Ets a casa.

NO HI HA `DJ' MESCLANT, SINÓ DUES PISTES ON SONA UNA SELECCIÓ EXCLUSIVA

 ?? ?? Un moment de l’última sessió d’escolta amb bola disco de Cloud 9 Sound System.
Un moment de l’última sessió d’escolta amb bola disco de Cloud 9 Sound System.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain