El Periódico - Català

Almenys cinc morts i vuit ferits en un tiroteig a Kentucky

- EL PERIÓDICO

Almenys cinc persones van morir i vuit més van resultar ferides com a conseqüènc­ia d’un tiroteig perpetrat ahir en un banc de la ciutat nord-americana de Louisville, a Kentucky, segons la policia local. Una de les víctimes mortals és el presumpte atacant, un treballado­r o extreballa­dor de l’entitat financera, i els investigad­ors miren d’aclarir si es va treure la vida al veure’s acorralat o va ser abatut pels agents que van acudir al lloc.

El tiroteig es va produir a primera hora del matí en una de les seus de l’Old National Bank, un banc regional amb sucursals al sud-est i mig oest del país. Segons el tinent coronel de la policia Paul Humphrey, el cos va ser capaç de respondre al succés en només tres minuts i, a l’entrar a l’entitat, l’atacant encara estava disparant.

«Actes horribles»

El governador de Kentucky, Andy Beshear, va comparèixe­r visiblemen­t emocionat i va explicar que dos dels morts eren «amics» seus, igual que un altre dels ferits. «Ens unirem com a comunitat per evitar que aquests actes horribles de violència armada continuïn aquí i a tot l’estat», va afegir en la mateixa roda de premsa l’alcalde de la Louisville, Craig Greenberg, abans de destacar que la ràpida resposta policial va evitar un bany de sang. L’edifici del tiroteig es troba al costat del Slugger Field, el camp de beisbol de l’equip local, en una de les zones més freqüentad­es de la ciutat.

Els tirotejos massius –els que se salden amb almenys quatre morts, sense incloure-hi el tirador– s’han convertit en una cosa recurrent als EUA. Només en els tres primers mesos del 2023, hi ha hagut 10.566 incidents amb armes de foc, dels quals 146 són tirotejos massius, segons l’organitzac­ió Gun Violence Archive. L’anterior es va produir el 27 de març, quan un exestudian­t d’una escola de Nashville (Tennessee) va matar tres alumnes de nou anys i tres adults del centre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain