El Periódico - Català

Economia pressiona Ferrovial perquè no se’n vagi d’Espanya

▶ En una carta a la companyia assenyala que no hi ha «motius econòmics», tres dies abans que la junta prengui una decisió

- ROSA MARÍA SÁNCHEZ

A només dos dies de la celebració de la junta d’accioniste­s de Ferrovial, que ha de decidir aquest dijous sobre la proposta del consell d’administra­ció de traslladar als Països Baixos la seu de la multinacio­nal d’origen espanyol, el Ministeri d’Economia va remetre ahir una carta a la companyia que presideix Rafael del Pino en què advertia que «no hi ha raons econòmique­s» per a aquesta decisió, segons va avançar El País i va confirmar aquest diari.

La carta està firmada pel secretari d’Estat d’Economia, Gonzalo García Andrés, i va dirigida al conseller delegat de Ferrovial, Ignacio Madridejos. En aquesta es transmet que, en contra del que sosté la companyia, de les anàlisis de Borses i Mercats Espanyols (BME), la Comissió Nacional del Mercat de Valors i el mateix Ministeri d’Economia no es dedueix que sigui necessari aquest trasllat de seu perquè una empresa espanyola cotitzi directamen­t a la Borsa de Nova York.

Informar els accioniste­s

L’objecte de la missiva, segons s’explica a la mateixa carta, és «informar adequadame­nt la seva junta general sobre les diferents opcions en aquest àmbit, així com sobre els seus possibles riscos o contingènc­ies».

El consell d’administra­ció de Ferrovial va adduir diverses raons financeres per justificar el seu acord del 28 de febrer per traslladar la seu de la multinacio­nal a Amsterdam. Al document de 92 pàgines remès a la CNMV s’argumentav­a que els Països Baixos constituei­xen «una plataforma òptima per cotitzar als EUA», alhora que a Espanya i els Països Baixos. I afegia que «cotitzar als EUA és un objectiu estratègic per al Grup Ferrovial», ja que preveu concentrar-hi més negoci (el 92% de les inversions compromese­s pel grup per al període 2023-2027 correspon als EUA)».

Tal com expliquen fonts del departamen­t que dirigeix Nadia Calviño, el propòsit de la carta és remarcar que no existeix cap tipus d’obstacle per cotitzar alhora a Espanya i als EUA, com tampoc existeix a cap país de la UE.

 ?? Eduardo Briones / Europa Press ?? Muntatge de l’entrada de la Feria de Abril a Sevilla, encarregad­a a Ferrovial.
Eduardo Briones / Europa Press Muntatge de l’entrada de la Feria de Abril a Sevilla, encarregad­a a Ferrovial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain