El Periódico - Català

Les càmeres per al control de cotxes al Raval estaran a punt al maig

- EL PERIÓDICO

passat, Barcelona ha reduït a la meitat els visitants del parc Güell, després que durant la pandèmia es decidís ampliar l’espai d’accés regulat. Mentre que abans el parc rebia al voltant de nou milions de visitants a l’any, dels quals només pagaven entrada uns 3,5 milions, l’any 2022 el van visitar en total 4,65 milions de persones, si bé d’aquests 4,2 ho han fet pagant entrada.

Segons va explicar el mes de març d’aquest 2023 el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, això respon a una estratègia implementa­da a partir de l’any 2020 per reduir la pressió turística al parc, amb tot el que això comporta de desgast de la mateixa instal·lació i de molèsties als veïns.

Específica­ment, es va perimetrar i es va ampliar l’espai de pagament, es va passar d’1,7 hectàrees a 12 hectàrees, i es va començar a promociona­r l’ús veïnal del parc de manera gratuïta.

La iniciativa va començar a aplicar-se el gener del 2022 però serà ara quan es prendran mesures per garantir que es compleix l’establert. La restricció de vehicles privats al barri del Raval, a Ciutat Vella, es controlarà amb un sistema de càmeres que s’ha començat a instal·lar aquesta Setmana Santa i que estarà preparat per caçar infractors a finals de maig. Malgrat els horaris establerts fa 15 mesos, amb prou feines s’ha notat canvi als carrers de l’antic Barri Xino de Barcelona. La situació no és de cap manera nova: sense control ni sanció, la gent manté més o menys les seves mateixes rutines.

Aquesta és una més de les iniciative­s previstes en el pla d’accions de mobilitat al Raval per, com defensa l’ajuntament, «compatibil­itzar la qualitat de vida dels veïns amb l’activitat econòmica del barri, prioritzan­t els vianants i les bicicletes». Entre les set i les nou del matí i entre les dues del migdia i les nou del vespre només hi poden entrar els cotxes dels veïns, els que vagin a un aparcament o els que estiguin vinculats a un comerç.

Segons l’últim balanç municipal, 4,65 milions de persones van visitar el parc el 2022

 ?? Jordi Otix ?? Cartells amb indicacion­s falses a Vallcarca per desviar els turistes que volen anar al parc Güell, ahir.
Jordi Otix Cartells amb indicacion­s falses a Vallcarca per desviar els turistes que volen anar al parc Güell, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain