El Periódico - Català

Joan Carles I tornarà a Espanya aquest mes per entrenar-sea mb la seva embarcació

- P. S.

Joan Carles I tornarà a Espanya per passar uns dies la setmana que ve, segons va avançar El Mundo i va confirmar EL PERIÓDICO per fonts de l’entorn del Rei. El pla de l’emèrit és volar primer a Londres, per acudir a principis de la setmana vinent a un dinar privat amb Carles III, rei d’Anglaterra i parent llunyà, i, des d’allà, volar dimecres a Sanxenxo (Pontevedra) per entrenar juntament amb la tripulació de la seva embarcació, el Bribón.

El monarca té el desig de revalidar el títol de campió en la categoria 6M (sis metres) de vela i considera que ha d’exercitar-se amb el seu equip, segons fonts del seu entorn. Aquest any, la competició se celebrarà entre el 31 d’agost i el 8 de setembre a l’illa de Wight (Regne Unit). A més, el cap de setmana de la seva visita (22 i 23 d’abril) a Sanxenxo hi ha regata per a la Copa d’Espanya.

La Zarzuela, al corrent

L’emèrit ja va comunicar fa setmanes els seus plans a la Zarzuela, que va viure malament el primer viatge de Joan Carles a Espanya l’any passat, perquè es va convertir en un xou mediàtic. En aquests moments, segons la versió de Joan Carles sempre, ja que la Casa del Rei no vol informar d’aquests detalls, no té previst passar per Madrid per veure el seu fill, Felip VI, i la resta de la família. El maig del 2022 sí que va estar unes hores al palau de la Zarzuela, tot i que no va transcendi­r ni tan sols una fotografia d’aquest primer retrobamen­t després del seu exili buscat a Abu Dhabi. El monarca se’n va anar a viure als Emirats Àrabs Units l’agost del 2020 per posar distància amb el seu fill i mirar de no perjudicar la seva imatge després que sortissin nombroses informacio­ns sobre la seva fortuna oculta.

L’ex cap d’Estat va dubtar si deixar la seva segona visita per després de les eleccions municipals i autonòmiqu­es del 28 de maig, tot i que finalment s’ha decantat per tornar ja aquest mes d’abril. Tenia clar que no podia venir en plena campanya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain