El Periódico - Català

El City deixa el Bayern fora de combat

El totpoderós conjunt alemany es va veure superat i tombat a la lona per l’equip de Guardiola, que va exhibir la seva ambició europea amb una infinitat d’ocasions i gols repartits entre Rodri (un golàs), Silva i Haaland.

- ALBERT GUASCH

Partit gegant de Champions a Manchester que el City va resoldre amb la fortalesa dels grans equips. Si no es diu que ja té gairebé els dos peus a les semifinals és perquè al davant hi ha un Bayern capaç d’intimidar el més musculat, però l’equip de Guardiola es va comportar a l’Etihad amb la determinac­ió dels que només miren al cim. Va colpejar els bavaresos com si fossin jugadors de la taula baixa de la Premier. I no ho són. Són tremendame­nt bons, però els anglesos, encara més. Almenys ahir, que les ocasions van abundar i els gols es van repartir entre Rodri, Silva i, qui si no, Haaland (3-0).

Partit de gegants com Erling Haaland, el portaavion­s importat per Guardiola per assaltar la Champions, que va llançar una sèrie d’avisos en la primera part en què va anunciar que volia ser protagonis­ta. Avís 1, xut alt i creuat (m. 5). Avís 2, gairebé es menja el porter Sommer, que va frivolitza­r amb la pilota a un pam de la línia de gol (m. 13). Avís 3, amb immillorab­le visió de la porteria, va fer un xut de cardina quan l’Etihad esperava una detonació nuclear (m. 25). La diana vindria després. Abans van passar bastantes coses.

Esforç innegociab­le

Thomas Tuchel i Pep Guardiola són dos entrenador­s molt participat­ius en cada ressort del joc i que no negocien sobre l’esforç dels seus jugadors. Com van córrer els futboliste­s dels dos equips ahir a la nit a l’Etihad sota el ruixat anglès. Quina potència. Quant d’ordre i alhora quant de frenesí. Feia esgarrifan­ces imaginar-se el tremolós Barça de Xavi mirant d’aguantar-se dret en un camp de batalla com aquest.

El partit es va trencar en la segona part, tot i que va ser l’espanyol Rodri qui va causar la primera gran explosió en la plujosa nit de Manchester. Amb l’esquerra, la cama dolenta, va connectar un xut portentós des de fora de l’àrea que va agafar efecte i es va colar a la porteria alemanya (m. 27). Primer gol de la seva carrera en la Champions. El recordarà sempre. Els espectador­s a l’estadi tampoc no l’oblidaran fàcilment. «M’he d’animar més», diria al final.

El gegant al Bayern, el tipus que

va sobresorti­r més que cap altre, va ser ahir Sané, exjugador del City. L’extrem alemany va reclamar els focus amb xuts a dojo. Ederson es va guanyar la prima amb estirades de mèrit. Se li van comptabili­tzar quatre xuts amb l’esquerra a Sané.

La creu la va posar Upamecano, el pulcre central que en la segona part es va tornar un flam. Una sortida de pilota eixelebrad­a davant un Grealish que va mossegar en la pressió va comportar un robatori que va acabar als peus de Haaland. El noruec, en lloc d’encendre la metxa i que cremi Alemanya, va optar per una entrega suau com una tovallola nova que Bernardo Silva va rematar de cap a dins (m. 70). Upamecano es va ensorrar i amb ell va semblar arrossegar els seus companys.

Haaland es va rescabalar sis minuts després, quan l’aiguat es va confondre amb la tromba de joc del City, i va empènyer el tercer gol del seu equip després d’una deixada de Stones. El Bayern es va sentir ofegat. Va guanyar la possessió de la pilota gran part del partit (44% versus 56% per als bavaresos), però va tenir uns moments de debilitat que l’equip de Guardiola va aprofitar per deixarlo fora de combat.

Abans es van produir una infinitat d’ocasions per als dos equips, sobretot per al City. Va ser un festival de 17 xuts per als anglesos davant els 12 dels alemanys. Però va arribar un moment en què el City va entrar en trànsit i va atropellar un conjunt que no semblava que podia marejar-se mai. Tornada més que complicada per als homes de Tuchel. ■

Rodri va marcar el seu primer gol en la Champions que va obrir el vendaval dels anglesos

Upamecano es va fer fràgil i amb els seus errors tot el Bayern es va ensorrar amb ell

 ?? Jason Cairnduff / Reuters ?? Bernardo Silva celebra el segon gol del City davant el Bayern, ahir a la nit a Manchester.
Jason Cairnduff / Reuters Bernardo Silva celebra el segon gol del City davant el Bayern, ahir a la nit a Manchester.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain