El Periódico - Català

L’assassí de Canovelles, a presó provisiona­l a Múrcia

El jutjat de guàrdia murcià va ordenar l’ingrés de Roger L.S., tot i que s’inhibirà a favor d’un tribunal català al ser aquí on es va cometre el crim.

- ANA LUCAS

Per la porta del darrere de la comissaria de Ceballos, minuts després de les deu del matí, va ser tret ahir dels calabossos Roger L.S., el jove de 20 anys que presumptam­ent va matar un instructor en un club de tir de Catalunya i després va obligar dues dones que el trasllades­sin amb cotxe a Múrcia.

El seu destí, la Ciutat de la Justícia de Múrcia. Atesa la quantitat de proves que hi ha en contra seu (les càmeres fins i tot van gravar el moment en què engega cinc trets a la seva víctima per l'esquena), el jutjat de guàrdia de Múrcia previsible­ment ordenarà l’ingrés del Roger en presó provisiona­l, tot i que s’inhibirà a favor d’un tribunal de la comunitat on es va cometre el crim, Catalunya.

L’assassinat es va cometre a Canovelles (Vallès Oriental). Al sospitós el van detenir poc després d’arribar a Múrcia, quan van donar la veu d’alarma les dues noies a qui va agafar com a ostatges al cotxe (les va segrestar en una benzinera) i va obligar a conduir gairebé 600 quilòmetre­s. Va ser capturat a l'estació del Carmen.

Una dotació UPR (Unitat de Prevenció i Reacció) integrada per sis efectius va anar a l'estació de tren. Dos policies van comprovar l’exterior, dos més es van acostar a les andanes i els agents Héctor López i Jesús Marín van entrar al vestíbul de l'estació, en què a aquella hora, les vuit del matí del diumenge de Setmana Santa, hi havia unes 40 persones. López explica que, quan hi van entrar, van identifica­r el Roger assegut entre els viatgers. I que el Roger també els va veure a ells. Un dels policies relataria després que l’individu els va arribar a demanar per què no l’havien matat i a confessar que, si hagués pogut, ell sí que els hauria matat.

A banda del crim de l’instructor, davant la Justícia haurà de respondre pel segrest de les noies. ■

 ?? Javi Carrión / Europa Press ?? Roger L.S.
Javi Carrión / Europa Press Roger L.S.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain