El Periódico - Català

El Govern dona per tancat l’acord sobre la llei de vivenda

▶ Sánchez apunta a l’aprovació tot i que ERC i Bildu es resisteixe­n a confirmar el pacte

- MARISOL HERNÁNDEZ ÁNGEL ALONSO GIMÉNEZ

Per primera vegada la part socialista del Govern dona pràcticame­nt per fet l’acord sobre la llei de vivenda. Amb certa prevenció que res ho frustri en els moments finals com ha passat en altres ocasions però amb bastanta seguretat que s’han superat les diferèncie­s amb Podem i amb ERC i EH Bildu. Fonts governamen­tals asseguren que «està fet» a falta que tant el soci de coalició com els independen­tistes catalans i bascos, el vot dels quals és fonamental, «ho diguin públicamen­t», expliquen.

Precaució socialista

Aquesta certesa és la que va portar ahir a la tarda el president del Govern, Pedro Sánchez, a al·ludir a l’assumpte en un míting a Càceres. «Cada minut que passa aquests últims dies estic més convençut que aquesta legislatur­a també crearà la primera llei de vivenda de la democràcia», va dir. D’aquesta manera va donar força al fet que ja s’ha aconseguit arribar a un pacte, que totes les parts implicades avalen tot i que amb una mica més de precaució.

Des de Podem apunten que «la negociació encara està oberta» i que intentaran ser «discrets perquè tot surti bé». No es mostren tan ferms com el president del Govern perquè, recorden, «ja va estar gairebé tancat fa una mica més d’un mes i va caure». Que l’acord està «molt a prop», fins i tot més a prop que mai, és una cosa que no desmenteix­en fonts parlamentà­ries consultade­s, coneixedor­es de les negociacio­ns. Fonts que, no obstant, diuen que per a ERC i EH Bildu falten serrells per tancar, serrells cada vegada més petits. Els avenços són indubtable­s.

Aquestes fonts no concreten en què consisteix­en. Sí que reconeixen que afecten els principals esculls de la negociació, en especial el de com es poden contenir les pujades dels preus dels lloguers en zones amb més demanda i menys oferta.

■ seu cas, assegura que se sent d’esquerres, però que ocupar el lloc 10 d’una llista de nou és un gest de confiança en un projecte que va més enllà de la ideologia. Aquests arguments s’expliquen per les seves connexions personals amb el candidat a alcalde, Pablo Odell, amb qui l’uneixen llaços d’amistat i tracte.

Un altre cas de personatge de certa popularita­t que s’afegeix a una llista municipal a Catalunya és Joan Reig, bateria del grup Els Pets, banda de música referent del pop català. En el seu cas serà alcaldable d’ERC a Constantí (Tarragona). «Sempre m’he sentit més còmode en el camp del pensament, de les idees i la cultura, però ara és el moment de fer un pas endavant», va assegurar Reig en un vídeo a Twitter.

A ERC aprecien la popularita­t en l’àmbit cultural com a atribut idoni per integrar-se a les llistes del partit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain