El Periódico - Català

Més incendis i menys aigua

- Ramiro Travé

Quim Casas fa un repàs de la relació entre aquests dos mons per constatar el renovat interès de Hollywood pel tema, on estan convençuts que el consumidor de videojocs és el més adequat per omplir les sales de cine en crisi.

¿Els diners donen la felicitat? Un nou estudi analitzat per l’expert periodista científic Michele Catanzaro ofereix noves respostes a aquesta pregunta, que continua generant intensos debats. I a la contraport­ada, sempre de la mà dels correspons­als d’EL PERIÓDICO, viatgem aquesta setmana a París, fins a la desconegud­a però curiosa plaça de Catalogne, que l’alcaldessa Anne Hidalgo vol transforma­r en un bosc urbà.

Els incendis forestals són una amenaça seriosa i recurrent al nostre país. Cada any, milers d’hectàrees de boscos i camps són arrasats pel foc, i causen pèrdues humanes i econòmique­s irreparabl­es. Les causes són variades, però en molts casos estan relacionad­es amb activitats humanes irresponsa­bles. La falta de precaució en l’ús del foc, la crema de residus, l’abandoname­nt de burilles de cigarrets o les barbacoes en zones no habilitade­s són només algunes de les causes més comunes dels incendis forestals. A més, el canvi climàtic està agreujant la situació, amb temperatur­es cada vegada més altes i períodes de sequera més llargs. Això fa que els boscos i camps siguin més secs i, per tant, més propensos a cremar.

És necessari prendre mesures urgents per prevenir i combatre els incendis forestals. En primer lloc, és fonamental augmentar la conscienci­ació i l’educació de la societat sobre el risc d’incendis i les mesures de prevenció. Les campanyes de sensibilit­zació han de ser contínues i efectives perquè la població prengui consciènci­a de la importànci­a de cuidar el medi ambient. També és fonamental millorar la legislació i la normativa en aquesta matèria. Les sancions per a les activitats que poden causar incendis han de ser més dures i s’ha de garantir que es compleixin de manera efectiva. És important millorar la coordinaci­ó entre els diferents organismes implicats en la prevenció i extinció d’incendis, tals com bombers, protecció civil, brigades forestals i forces de seguretat. La resposta ràpida i eficaç en la lluita contra el foc és crucial per minimitzar els danys. Cada any hi ha més incendis i menys aigua.

 ?? ?? Detenció a BCN d’un destacat membre de la màfia calabresa.
Detenció a BCN d’un destacat membre de la màfia calabresa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain