El Periódico - Català

Investigat­s cinc policies de Cornellà per una presumpta agressió racista

- EL PERIÓDICO

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Cornellà de Llobregat té obert, des del novembre, un procedimen­t fruit de la denúncia interposad­a per un jove de 20 anys contra cinc policies locals per presumptes delictes de lesions i obstrucció a la justícia amb agreujant de discrimina­ció per racisme. Ho confirmen així fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que al seu torn ratifiquen que el jutge ha pres declaració tant als investigat­s com al denunciant i a un testimoni. El cas està pendent d’un informe forense.

El cas va sortir ahir a la llum arran d’una roda de premsa del Servei d’Atenció i Denúncia davant de situacions de Violència Institucio­nal (Saidavi) de l’associació Irídia, on el jove Imad B. va exposar la seva experiènci­a i va assenyalar la importànci­a de denunciar aquest tipus de situacions. L’Imad va ser presumptam­ent agredit per cinc agents de la policia local al sortir d’una disco de Cornellà.

Segons el relat del noi, els agents es van dirigir directamen­t cap a ell i un amic seu i els van demanar la identifica­ció. Quan van voler saber-ne el motiu, un dels agents va cridar: «¡Moro de merda! ¿Tu no ets d’aquí? Ves a prendre pel cul, que et rebentaré el cap».

A continuaci­ó, va explicar Imad B., li van pegar un cop de puny a la boca, i van provocar que li caigués una peça dental, entre altres lesions. El mateix agent que li havia clavat el cop li va treure el telèfon. Després, va afegir Imad B., el van continuar apallissan­t mentre proferien insults racistes. Mentre era a terra, l’agent que va donar l’ordre de treure-li el mòbil el va agafar i va esborrar-ne el contingut del vídeo. No obstant, l’afectat va poder recuperar la gravació de la paperera del seu dispositiu. Saidavi va destacar que va ser molt important la ràpida reacció del noi gravant l’actuació i apuntant les dades del vehicle per denunciar el cas.

 ?? Zowy Voeten ?? Albert Cavallé a l’arribar a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet, el novembre del 2022.
Zowy Voeten Albert Cavallé a l’arribar a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet, el novembre del 2022.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain