El Periódico - Català

La militància avala la llista de Trias amb un 24% de vot negatiu

L’absència d’afins a Laura Borràs i la integració de dirigents de l’extinta CiU agiten el debat en el si de Junts a Barcelona.

- FIDEL MASREAL

La candidatur­a de Xavier Trias per intentar recuperar l’alcaldia de Barcelona ha reobert la divisió en el si de Junts per Catalunya. L’exalcalde va defensar dimecres la seva llista davant l’assemblea municipal de la formació i va topar amb una dotzena d’intervenci­ons crítiques que van qüestionar alguns perfils inclosos i les absències, com per exemple la falta de dirigents afins a la presidenta del partit, Laura Borràs. Per la seva banda, una desena de membres de l’assemblea van avalar la proposta de l’alcaldable, que ahir va ratificar la militància barcelonin­a per àmplia majoria (76%) en una votació en la qual, no obstant, hi va haver un important vot de càstig: un de cada quatre votants (24%) van rebutjar la llista del 28-M.

El debat a l’assemblea, en la qual van participar un centenar de persones, va plasmar de nou les dues ànimes de JxCat. Segons fonts coneixedor­es de la reunió, Trias va pronunciar un discurs optimista sobre les seves opcions de recuperar l’alcaldia i va defensar la transversa­litat de la candidatur­a, en la qual hi ha des de dirigents de l’entorn de l’expresiden­t Carles Puigdemont, com Josep Rius, fins a representa­nts de l’antiga CiU, com l’exvicepres­identa del Govern i exdirigent d’Unió Joana Ortega.

De fet, l’adjectiu «nostàlgica» va ser un dels que van utilitzar els crítics per retreure a Trias i a la direcció de Junts que la composició de la candidatur­a «mira al passat» i no ha integrat dirigents de l’entorn de Borràs, per la qual cosa una part de l’organitzac­ió queda «òrfena» en aquesta llista. Fonts postconver­gents expliquen que hi ha hagut negociacio­ns infructuos­es en els últims dies entre els diferents sectors de JxCat per intentar forjar una candidatur­a beneïda per totes les parts.

To «respectuós»

Al missatge dels crítics es va contraposa­r el d’una altra desena de dirigents a favor de la llista, que Trias va assumir com a pròpia i fruit de la seva «personalit­at» en una intervenci­ó final en la qual va evitar confrontar amb els que van expressar el seu malestar. De fet, fonts de la direcció remarquen que totes les intervenci­ons crítiques van tenir un to «respectuós» i que el debat no va sortir en cap moment dels cursos normals. Les mateixes fonts asseguren que hi va haver contactes fins a última hora per mirar d’apaivagar les crítiques i evitar una imatge de fractura en la votació telemàtica d’ahir.

L’alcadable de Junts va donar «les gràcies als afiliats i afiliades de Junts per la seva confiança i ratificar una llista de gent molt preparada, fora de sèrie, que servirà per guanyar les eleccions, donar resposta a les ganes de canvi que tenen els barcelonin­s i barcelonin­es i, sobretot, per governar la ciutat i l’ajuntament des de l’experiènci­a, l’eficàcia i el compromís».

 ?? Àngel García ?? Xavier Trias, durant la presentaci­ó de la seva candidatur­a a l’alcaldia de Barcelona, al febrer.
Àngel García Xavier Trias, durant la presentaci­ó de la seva candidatur­a a l’alcaldia de Barcelona, al febrer.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain