El Periódico - Català

`SUCCESSION' A LA BOQUERIA

- Òscar Broc

Ara que estem submergits fins al coll en l’última temporada de Succession (HBO), és inevitable associar les intrigues familiars de l’estirp dels Roy amb el cas Pinotxo. La mort de Juanito Bayén ha visibilitz­at una guerra interna entre el mític cambrer i el seu nebot. D’un tema tan amarg només els implicats en coneixen els detalls més profunds. Seria una temeritat opinar sobre aquesta controvèrs­ia sense disposar de totes les dades del relat, més enllà de les versions enfrontade­s i comunicats.

El que ens queda ara, després del tancament d’un local emblemàtic i històric al qual Barcelona hauria de preparar un merescut homenatge, és l’amargor d’una cruenta batalla que no sembla que s’hagi acabat. El mal ja està fet. Sense temps per plorar la pèrdua d’un espai emblemàtic i estimat ni de digerir la mort sobtada del Pinotxo, ens veiem abocats a tota velocitat a un escenari grotesc de rumors, bilis, escaramuss­es

PARLAREM MÉS DE LA GUERRA FAMILIAR QUE DE LA IMPORTÀNCI­A DEL PINOTXO

legals i conflictes consanguin­is tremendame­nt sucosos per a la premsa. Hem saltat a un episodi de Succession sense temps per posar en perspectiv­a la trajectòri­a que fins fa uns mesos era la barra barcelonin­a més coneguda en el pla internacio­nal i més estimada en l’àmbit local.

Llegat tacat

El Pinotxo no mereixia un final tan enverinat. Parlarem més de la guerra familiar –que promet ser llarga i sagnant– que de la importànci­a del bar i del llegat de Juan Bayén, una dolorosa injustícia per a un espai i un personatge tan simbòlics i tan profundame­nt arrelats a la identitat de Barcelona. Què hi farem. Els humans ens alimentem amb menjar sòlid, però, al cap i a la fi, el nostre plat preferit és intangible: es diu morbo.

ATENCIÓ, CUINA

alla arrabiatta, stracciate­lla alla norma, mezzi antipasto),

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain