El Periódico - Català

UN VEGÀ PER PERDRE-S'HI

Desoriente, al centre del Poblenou, sorprèn amb una carta asiàtica i `plant based' en la qual totes les elaboracio­ns es fan allà mateix, des del pa `bao' fins al fuagràs d'origen vegetal.

- FERRAN IMEDIO

Que no et despisti el nom: Desoriente (Ramon Turró, 209). Perquè és tota una declaració d’intencions que es trasllada al menjar que s’hi cuina: plats i platillos de cuina oriental i vegana en els quals totes les elaboracio­ns, fins i tot el pa bao, són casolanes. I on no falta sushi tot i que no hi hagi ni rastre de peix. Per què, si és igualment deliciós. Com la majoria de les propostes de la carta, vistoses i originals. Es nota que, malgrat que és nou, hi ha experiènci­a darrere, la que han estat acumulant l’italià Maurizio Gorga i el filipí Cliff Ubaldo en els veïns i també vegans Blu Bar (tacos, pizzes, sandvitxos, còctels) i Vrutal (burgers).

En aquest restaurant ubicat al cor del Poblenou, a pocs metres de la Rambla, els haters del bròcoli haurien d’anar desfilant davant el que fan aquí per renegar de la fòbia que hi senten: fregit, una miqueta cruixent i amanit amb una mena de salsa ponzu. Top.

Hi ha més raons per perdre el nord gastronòmi­c i no voler tornar. El nigiri Tex Mex, amb alvocat, mole i un topping amb pico de gallo i mongetes negres torrades és tan divertit com picant, igual que la gyoza de xiitake, col i gingebre amb salsa teriyaki.

I els uramakis també desoriente­n. Dos bons exemples en són el Foie Gras Roll, que porta un aconseguit fuagràs plant based, xiitake, poma caramel·litzada i reducció de wasabi i porto, i el Rock & Roll, amb carn que no és carn, ceba caramel·litzada, cogombre i, per sobre, una làmina de tomàquet rostit que recorda el salmó, allioli i caviar de tapioca. Arribats a aquest punt, abans de les postres i els còctels, temptadors tots, no et preguntarà­s on diables és la brúixola. Et voldràs perdre en els plats de Desoriente.

espaguetis a la carbonara que se serveixen des de l’interior d’un formatge pecorino, tiramisú casolà i canoli de ricotta amb crema gelada de pistatxo.

Belbo Dos Besos

Rambla de Catalunya, 15. 40 € (amb una beguda)

 ?? ?? Diversos plats de Desoriente: cuina oriental i vegana.
Diversos plats de Desoriente: cuina oriental i vegana.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain