El Periódico - Català

Comèdia de terror embolicada

‘Reinfeld’ ★★

- Desirée de Fez és crítica de cine

Reinfeld, la pel·lícula de Chris McKay (Batman: La Lego pel·lícula, La guerra del mañana) sobre la relació entre Dràcula (Nicolas Cage) i el seu fidel servent (Nicholas Hoult), té alguna cosa d’oportunita­t perduda, de proposta que amb poc podria estar molt millor. Té coses molt estimulant­s. La primera, per descomptat, la presència de Nicolas Cage en la pell del mític vampir. Una altra, la seva aposta en ferm per la comèdia de terror. I una tercera, la seva celebració deliberada i joiosa de l’excés: és barroca, grotesca i violenta.

No obstant, tant el guió com l’execució sabotegen aquests encerts. Al guió li sobren recursos comuns i explicacio­ns (tota la part del grup de teràpia, per exemple, és repetitiva i agònica), i li falta una cosa essencial: gràcia. No n’hi ha gaire ni en els personatge­s, ni en les situacions, ni en els intents de gag. És aquest un altre d’aquells casos en els quals es creu que l’excés és divertit en essència, quan no és així. I els canvis de to del relat no sempre funcionen. Quant a l’execució, l’aposta per aquest mateix excés en el muntatge i el so (l’ús de les cançons és terrible) embolica la

Chris McKay (estrena: 14/4/2023) pel·lícula. És impossible saber si les escenes d’acció estan ben rodades o coreografi­ades perquè el muntatge és caòtic i accidentat. És impossible disfrutar d’aquesta celebració de la desmesura perquè no hi ha manera de retenir les expression­s/explosions de deliri, horror o gore. I tot i que el seu look és increïble i cada vegada que la càmera s’acosta a la seva cara se sent la promesa d’un Dràcula per al record, és evident que Cage està desaprofit­at.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain