El Periódico - Català

I Bárbara pregunta: ¿Qui s’atreveix a dir que no al capitost?

- FERRAN MONEGAL

En un moment donat, mentre la càmera ens oferia una foto antiga de Joan Carles I, recolzat al balustre d’un balcó marí, se sentia la veu de Bárbara fent aquesta pregunta: «Jo sé que poden dir: ¿I per què no vas dir que no? Però m’agradaria veure molta gent en aquesta situació. Quan tens una carrera, quan estàs a dalt, amb la feina que t’ha costat, dius: ¿Què faig? ¡Aquest senyor és el que mana aquí!».

¡Ahh! Aquesta sèrie documental que acaba d’estrenar Antena 3, Una vida Bárbara, està construïda amb molt de ganxo televisiu. Com que es tracta de la biografia televisada de Bárbara Rey, que arrenca amb el seu naixement a Totana (Múrcia) fa 73 anys, les incrustaci­ons i al·lusions a la seva relació amb Joan Carles I són constants des del primer minut. És un sistema efectiu. Saben que, en el cas de Bárbara, a l’audiència se l’atrapa mantenint constantme­nt el to muscular de la seva règia relació. Té raó Bárbara Rey quan diu: «¿Quantes s’atrevirien a dir no a la persona que manava en aquest país?» Aquest documental flueix i entreté molt. A excepció del que va explicar sobre com la seva mare les maltractav­a a ella i a la seva germana, no hi ha gaires novetats –almenys en aquest primer capítol– que no hagi explicat ja en 25 anys d’aparicions televisive­s. Però vist ara tot això sintetitza­t per ella mateixa, instrueix els amants d’aquesta gran panacea que consisteix a transforma­r el que és privat en un gran espectacle públic. Estic d’acord que Bárbara no és la dolenta d’aquesta pel·lícula. A qui cal demanar explicacio­ns és a Joan Carles I per haver finançat amb diner públic el seu furor bragueter. Com en el cas de Corinna.

Defenestra­da de Mediaset per ordre del nou president, Borja Prado, a l’imperi Atresmedia han vist en Bárbara una oportunita­t de negoci televisiu. Li han muntat a Atresplaye­r Premium la sèrie ficcionada Cristo y Rey i ara aquest documental a Antena 3, que va ser el programa amb més audiència de la nit de dimecres.

I no han escatimat alguna pinzellada amb sornegueri­a. Ens van oferir un primer pla d’un titular de premsa que advertia: «Bárbara Rey diu que Prado li va robar material sensible». Aquest Prado era Manuel Prado y Colón de Carvajal, administra­dor dels negocis de Joan Carles I i pare de Borja Prado. Un souvenir que a Mediaset no deu haver passat inadvertit.

 ?? ?? Bárbara Rey, al seu documental d’A-3 TV.
Bárbara Rey, al seu documental d’A-3 TV.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain