El Periódico - Català

El primer ministre del Japó surt il·lès d’un atac amb explosius

- EL PERIÓDICO

El primer ministre japonès, Fumio Kishida, va sortir ahir il·lès d’un atac amb explosius mentre visitava el port de Saikazaki de la ciutat de Wakayama, a l’oest del país. La detonació es va produir pels volts de les 11.30 hores, horari local (04.30 hores a la Península) mentre el mandatari es preparava per fer un discurs en el marc dels comicis locals. Kishida va ser immediatam­ent retirat de la zona pels serveis de seguretat, que també van detenir al moment el presumpte responsabl­e del llançament de l’objecte cilíndric que havia esclatat de manera similar a una bomba de fum, segons els mitjans locals.

Les autoritats japoneses van confirmar després que l’arrestat és un home de 24 anys anomenat Ryuji Kimura, que portava un segon explosiu. El jove, que es va negar a declarar fins que arribés el seu advocat i es troba sota custòdia policial, és un resident de la ciutat de Kawanishi, en la prefectura de Hyogo, també a l’oest del Japó, segons el carnet de conduir que portava.

«N’he pogut escapar»

Kishida era al port per fer un míting a favor d’un dels candidats del seu partit, el Partit Liberal Democràtic (PLD) quan el sospitós va llançar suposadame­nt l’objecte explosiu a la zona, en la qual hi havia «centenars de persones», precisen les autoritats.

En les imatges preses per la cadena estatal NHK es pot veure un grup de cinc policies immobilitz­ant el presumpte responsabl­e a terra, a més de la resta de persones fugint de la zona entre crits. «He vist que llançaven alguna cosa, però n’he pogut escapar i llavors he pogut sentir l’explosió», va relatar el primer ministre a un alt càrrec del seu partit, segons recull el mateix mitjà.

Una hora després de l’incident, el mandatari va reprendre els seus actes electorals previstos. Els discursos polítics a peu de carrer són freqüents al Japó, un país amb una taxa de criminalit­at molt baixa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain