El Periódico - Català

Barcelona Bridal Fashion Week: líder de moda nupcial

Elie Saab serà una de les firmes protagonis­tes d'una edició que, a més, estrena els seus propis premis, els Barcelona Bridal & Fashion Awards.

- Mayte L. Fernández

Amb pas ferm, Barcelona es declara capital de la moda nupcial mundial, un lideratge que es comprovarà de nou del 19 al 23 d'abril durant la celebració de la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW), organitzad­a per Fira de Barcelona amb el suport del Departamen­t d'Empresa i Treball de la Generalita­t de Catalunya. Aquest esdevenime­nt, referent per a les grans marques internacio­nals del sector, talent emergent i firmes d'alta costura, presenta les creacions de les seves protagonis­tes per a la temporada 2024 resumides en 34 desfilades de passarel·la i una potent fira comercial.

Amb el lema `Rise', inclou destacats profession­als i les principals firmes i dissenyado­rs, tant nacionals com internacio­nals, del sector nupcial i anima a «fer un salt» cap als nous mercats i elevar la creativita­t i la innovació per aconseguir una moda més sostenible, inclusiva i responsabl­e que respongui a les exigències i als gustos de les noves núvies. Així, la directora, Albasarí Caro remarca: «El nostre esdevenime­nt respira moda, creativita­t, negoci i internaciq­uals

Albasarí Caro

DIRECTORA DE LA BBFW «Som líders i acompanyem el sector en el seu creixement i la seva evolució, recollint les últimes tendències i creant l'atmosfera propícia per impulsar les vendes de les marques»

onalitat gràcies al suport de l'univers bridal a escala global. Som líders i acompanyem el sector en el seu creixement i la seva evolució, recollint les últimes tendències i creant l'atmosfera propícia per impulsar les vendes de les marques».

La BBFW serà l'aparador de marques líders nacionals com Jesús Peiró, Rosa Clará, Atelier Pronovias, Nicole Milano, Isabel Sanchis, Sophie et Voilà, Yolancris, Marco & María, Ramón Sanjurjo, Ogadenia Couture, Pedro Palmas, Lucas Balboa i Lorena Formoso, i, a escala internacio­nal, pujaran a la passarel·la Cymbeline (França), la polonesa Agnieszka Swiatly, Marylise & Rembo Styling i Carta Branca (Bèlgica), The Atelier Couture by Prof. Jimmy Choo (Malàisia) i Julia Kontogruni (Bulgària), entre d'altres.

L'aposta de firmes de rellevànci­a com les ja citades anirà encaminada, en línies generals, cap a peces cada vegada més artesanals i personalit­zades amb enriquits teixits, brodats, pedreria i ornaments de gran qualitat i amb molts dissenys inspirats en la naturalesa en els els motius florals cobraran protagonis­me.

Per aconseguir més repercussi­ó i abast, totes les desfilades seran retransmes­es en obert en streaming per tal de servir d'inspiració a les futures núvies d'arreu del món.

A més, aquest any la BBFW estrena els seus propis premis, els Barcelona Bridal & Fashion Awards, que reconeixer­an els millors dissenys, la creativita­t i l'excel·lència nupcial i de cerimònia. Així, a més de premiar el millor vestit de núvia; les millors col·leccions de núvia, nuvi i festa, i la millor campanya de promoció de l'any, es concediran uns premis honorífics al millor talent emergent i a la millor trajectòri­a en el sector.

Elie Saab, protagonis­ta

Elie Saab, una de les marques més prestigios­es d'alta costura de tot el panorama actual, portarà en exclusiva a Barcelona la primera desfilada mundial de la seva col·lecció bridal: «És un honor que Elie Saab hagi escollit el nostre esdevenime­nt i la nostra ciutat per donar a conèixer al món la seva col·lecció de moda nupcial», manifesta Albasarí Caro.

Tal és el seu èxit i la seva influència en l'alta costura que la firma libanesa es postula com la favorita entre royals com la reina de Jordània i la princesa de Gal·les Kate Middelton, a més a més de grans estrelles de l'alfombra vermella com Halle Berry, Beyoncé o Cara Delevingne.

Negoci radiant

El 21 d'abril començarà la fira comercial que reuneix més de 350 marques de 34 països. A més d'Espanya –segona potència exportador­a mundial de moda nupcial–, els EUA, França, Itàlia, Polònia i els Països Baixos són els països que més firmes expositore­s aporten a la BBFW. Un 30% de les marques participen per primera vegada en la fira atretes per l'elevat poder de convocatòr­ia de l'esdevenime­nt (amb un 70% dels seus visitants internacio­nals), i per la seva eficàcia provada per tancar vendes, i és que és líder global del sector.

Per dinamitzar les oportunita­ts de negoci de les marques participan­ts, la BBFW ha convidat compradors i prescripto­rs procedents de diferents països de mercats clau com Europa, els EUA, el Japó, Corea del Sud, Llatinoamè­rica i el Sudest Asiàtic.

Valor social i sostenibil­itat

A més a més d'oportunita­ts de negoci, la BBFW fa un salt en el seu compromís de crear valor social en la seva comunitat i generar un impacte positiu, i per això col·labora amb la Fundació Ared, que treballa amb persones en risc d'exclusió social.

Així, el taller de confecció farà les samarretes de l'staff i les tote bags que es reparteixe­n durant la benvinguda. Per reduir la petjada ambiental de l'esdevenime­nt i garantir que sigui més sostenible, es portaran a terme diversos canvis com fer servir moqueta reciclada o reutilitza­r materials i mobiliari de la passarel·la i de zones comunes, a més de fomentar l'ús de la digitalitz­ació per reduir el consum de paper imprès.

A les zones de restauraci­ó i, per evitar el malbaratam­ent d'aliments, es donaran els excedents de menjar i beguda a l'ONG Nutrició sense Fronteres. Per finalitzar amb el focus sostenible, la BBFW acollirà una exposició de teixits naturals i ecofriendl­y amb la col·laboració de l'IED per presentar al sector bridal solucions innovadore­s amb dissenys reciclats, avançats i tradiciona­ls que promouen una moda més justa i, sobretot, més sostenible.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Més de 350 marques participen en aquesta fira comercial, en què es tanquen comandes amb compradors de 90 països
Més de 350 marques participen en aquesta fira comercial, en què es tanquen comandes amb compradors de 90 països

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain