El Periódico - Català

Iglesias crida a «allargar la mà» a Díaz malgrat els «insults i menyspreus» a Podem

▶L’ e x vic e president del Governin s tales seves fi lesa« reivindica­r» el partit morat com l’únic capaç d’aconseguir les «transforma­cions» del país necessàrie­s

- ANA CABANILLAS

Pablo Iglesias recepta a la militància de Podem «continuar allargant la mà malgrat els insults, menystenim­ents i menyspreus». «Sé que hi ha militants dolguts, però aquesta formació ha de seguir en la defensa de la unitat», va dir l’ex vice president del Govern, que va cridar les seves files a «reivindica­r» el partit morat com l’únic capaç d’aconseguir les «transforma­cions» del país. Unes paraules que arriben en un moment de màxima tensió amb Yolanda Díaz per la possibilit­at d’un acord per anar junts a les generals del desembre.

Iglesias va tornar a emergir ahir a la Festa de la Primavera de Podem com a líder ideològic morat, i ho va fer per posar a la diana els mitjans de comunicaci­ó i situar la resta d’actors polítics en connivènci­a amb el «pacte corrupte» dels «canons mediàtics del poder». «Podem diu tot el que està prohibit dir a gairebé totes les television­s», va afirmar.

«Quan t’insulten, et menyspreen, quan tots els canons mediàtics del poder construeix­en un relat ofensiu, entenc que molts companys exigeixin respecte, però aquesta formació ha de tenir altura de mires».

Iglesias va fer també referència a la posició de Podem respecte a la guerra d’Ucraïna i l’OTAN, un assumpte que en les últimes setmanes ha servit com a ariet dels morats per carregar contra Díaz i Izquierda Unida, que ja va mostrar el seu malestar per aquest punt després del vídeo del llançament de l’esdevenime­nt polític: «N’hi ha pocs que s’han atrevit a dir que l’OTAN no és un club de països democràtic­s, sinó un servei d’estats per defensar els interessos dels EUA», va advertir. «Llavors, ¿per què no abandonem el Govern?», es va preguntar retòricame­nt. «Això és el que voldrien», es va respondre, «perquè precisamen­t dir certes coses adquireix importànci­a quan es diuen dins del Govern».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain