El Periódico - Català

Borràs: «El Govern pateix sequera de voluntat d’anar cap a la independèn­cia»

▶ La presidenta de Junts acusa l’Executiu d’ERC d’«incomplir» els pactes per accedir al poder i d’«incapacita­t» per gestionar Catalunya

- EL PERIÓDICO

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, va tornar ahir a acusar el Govern d’«incomplir» els pactes pels quals van accedir a l’Executiu i va assegurar que l’Administra­ció catalana liderada per Pere Aragonès pateix «sequera d’escons, propostes, solucions i voluntat d’avançar cap a la independèn­cia».

La presidenta suspesa del Parlament va fer aquestes declaracio­ns durant la jornada municipali­sta del seu partit a Amposta (Tarragona), en què van participar diversos candidats de la formació a les municipals de la zona.

«Minoria absoluta»

Borràs va carregar contra l’Executiu d’ERC pel fet de ser «un Govern en minoria absoluta que només intenta dissimular la seva incapacita­t de gestionar un país», com s’estaria fent evident, segons ella, tant amb la independèn­cia com amb «un problema tan greu com la sequera» que pateix en aquests moments Catalunya.

«Esquerra Republican­a deia abans d’arribar al Govern que era una pèrdua de temps esperar que Espanya acceptés un referèndum. Ara ens distreuen amb acords per veure com ho farien o no. [...] És un Govern que va dissimulan­t com pot, que va tirant, deixantho estar... i a Junts no volem deixar-ho estar», va assegurar.

Des del juliol passat, la presidenta de Junts està suspesa del seu càrrec al capdavant del Parlament per acord de la Mesa de la cambra –amb els vots del PSC, ERC i la CUP–, després que el TSJC li obrís judici oral per prevaricac­ió i falsedat documental per presumptes irregulari­tats en la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Dijous passat, la Junta Electoral Central (JEC) va emplaçar la presidenta del Parlament en funcions, Alba Vergés, d’ERC, que en un termini de 10 dies prengui una decisió sobre la retirada o no de l’escó a Borràs després d’haver sigut condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilita­ció per adjudicar contractes a dit a un amic.

Borràs no s’ha referit explícitam­ent al requerimen­t que la Junta Electoral Central (JEC) va enviar dijous a la Mesa del Parlament sobre el seu escó, però sí que ha comentat la sentència d’inhabilita­ció per manipular contractes: «Ens volen inhabilita­r i nosaltres hi som per habilitar totes les persones de Junts», va assenyalar. «Voldrien que ens estiguéssi­m lamentant perquè la situació és complicada, però en canvi estic al peu del canó. Jo no abandono perquè abandonar és més còmode, però no serveix per avançar», va afegir.

«Jo no abandono, estic al peu del canó», diu sobre la seva incerta situació al Parlament

 ?? Arnau Martínez / ACN ?? La presidenta de Junts, Laura Borràs, conversa amb militants ahir a Amposta.
Arnau Martínez / ACN La presidenta de Junts, Laura Borràs, conversa amb militants ahir a Amposta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain