El Periódico - Català

A la presó l’amo d’una hípica per agressió sexual

L’alcalde avança que exercirà l’acusació contra el propietari del Centre Natural Eqüestre l’Espiga d’Arenys de Munt per agredir set menors.

- GUILLEM SÁNCHEZ

Els Mossos d’Esquadra han detingut el propietari del Centre Natural Eqüestre l’Espiga del municipi d’Arenys de Munt (Maresme) per agredir sexualment diverses adolescent­s. La investigac­ió va arrencar amb la denúncia d’una de les menors que acudia a aquest centre d’equitació –un dels dos que té la població– però en els últims dies la policia catalana ha anat acumulant noves acusacions d’altres famílies contra el mateix home.

L’arrestat és un veí d’Arenys de Munt, de nacionalit­at espanyola i de 38 anys d’edat. A les xarxes socials com Facebook i Instagram s’identifica com a Luixi. Els investigad­ors el van arrestar aquest dimarts passat després de reunir en contra seu set declaracio­ns «contundent­s», segons els Mossos van informar l’alcalde del municipi, Josep Sánchez.

La xifra total de denúncies, segons va avançar TV3 i ha confirmat l’agència ACN, ascendeix a set. Les primeres agressions sexuals denunciade­s es remunten al 2016 i, suposadame­nt, han passat en una caravana que forma part del mateix centre de L’Espiga, però també en un cotxe i a casa de l’investigat. Les declaracio­ns inclouen agressions físiques i maltractam­ent psicològic, amb insults i amenaces. Entre les víctimes hi ha alguna de menor de 14 anys.

El jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar que va prendre declaració divendres al propietari de l’hípica el va enviar a presó de manera provisiona­l, comunicada i sense fiança, i manté la causa oberta per un delicte contra la llibertat sexual a menor de 16 anys. Les set víctimes asseguren que no són les úniques afectades i que hi ha més alumnes que encara no han fet el pas de denunciar.

Reunió al municipi

L’Ajuntament d’Arenys de Munt es va reunir ahir amb caràcter d’urgència per tractar l’assumpte. «El principal és que estem del costat de les famílies que han patit aquests delictes i que ara també han de lidiar amb el fet que s’ha fet públic», va assegurar Sánchez, que afegeix que el consistori acordarà pròximamen­t exercir l’acusació contra un centre d’equitació al qual acudien alumnes d’escoles del municipi i en el qual se celebraven també campaments d’estiu.

L’altre centre d’equitació d’Arenys de Munt ha hagut d’aclarir públicamen­t que no es tracta de l’empresa afectada per aquesta informació a causa que la notícia ha provocat confusió entre alguns dels seus socis.

El consistori també estarà pendent de fer-se càrrec dels cavalls de l’hípica que, després de l’arrest del seu propietari, corren risc de quedar desatesos.

 ?? ?? Centre Natural Eqüestre l’Espiga d’Arenys de Munt.
Centre Natural Eqüestre l’Espiga d’Arenys de Munt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain