El Periódico - Català

Un Espanyol fràgil cau a Sevilla i fa un altre pas cap a Segona

Els gols d’Ayoze, Miranda i Carvalho aixequen el Betis i propicien la sisena derrota consecutiv­a de l’equip periquito. Amb la fantàstica xilena de César Montes no n’hi va haver prou per evitar un altre daltabaix.

- RAÚL PANIAGUA

Passen les jornades i l’Espanyol no suma. Té notables minuts de futbol, amb bones maneres i personalit­at amb la pilota, però sempre acaba dessagnant-se. Ofereix massa facilitats als seus rivals. El Betis no les va desaprofit­ar ahir i va propiciar la sisena derrota consecutiv­a dels periquitos, que van fer un altre pas cap a Segona (3-1).

Els gols d’Ayoze i Miranda van colpejar els periquitos en la primera part. La xilena de Montes va donar esperances, però Carvalho va liquidar el partit. El triomf del Valladolid a Vila-real tampoc va ajudar en els comptes periquitos. Si l’equip de Luis García no guanya el Cadis divendres vinent a Cornellà, el descens es veurà massa a prop.

NICO MELAMED I PEDROSA.

Luis García va prendre nota del seu debut i va modificar el dibuix. Va apostar per un 4-4-2 amb el retorn de Vini Souza en lloc de Gragera. Darder va endarrerir la seva posició i Melamed es va convertir en la principal novetat. El del planter va destacar en un començamen­t tan bo com fugaç.

Aviat es va ensorrar la pissarra de l’asturià, que va resoldre el drama del lateral esquerre amb la ubicació de Cabrera. Ni el del planter Joan Puig ni Pedrosa, que va reaparèixe­r en la segona part un any després del seu últim partit.

AUTOPISTA ALS CARRILS.

El canvi de Diego Martínez per Luis García s’ha traduït en una millor imatge de l’equip amb la pilota als peus. L’Espanyol exhibeix millor criteri a l’hora de generar joc, però continua sent un desastre a darrere. Els periquitos sumen ja 49 gols en contra, un registre només superat per l’Elx (57).

El bloc català va tornar a concedir massa a un rival amb baixes notables com Fekir, Canales o Ruibal. Els extrems (Ayoze i Luiz Henrique) van trobar dues autopistes als seus carrils, amb els laterals Cabrera i Rubén Sánchez molt desencerta­ts. Tampoc Vini

Souza va estar afortunat en les ajudes. La fragilitat defensiva va castigar un Espanyol tou.

GOLÀS SENSE PREMI.

El partit estava molt costa amunt quan una espurna va animar els periquitos. Un córner llançat per Melamed va obrir una batalla a l’àrea. De cop de cap en cop de cap la pilota va arribar a César Montes. Ningú podia presagiar el que passaria: un fantàstic gol de xilena del central mexicà que es va disfressar d’ariet.

L’exjugador del Monterrey va controlar amb el pit, es va acomodar l’esfèric i va batre Rui Silva amb l’esquerra (la seva cama dolenta). És el primer gol del fitxatge més car del mercat d’hivern de la Lliga. Va costar vuit milions d’euros. El VAR va anul·lar en l’últim sospir un gol de Braithwait­e que tampoc solucionav­a res als periquitos.

?? RCDE ?? César Montes connecta la xilena que va suposar l’únic gol de l’Espanyol, ahir al camp del Betis.
RCDE César Montes connecta la xilena que va suposar l’únic gol de l’Espanyol, ahir al camp del Betis.