El Periódico - Català

Nacho i Asensio resolen el setge del Madrid a Cadis

L’equip d’Ancelotti va xutar més de 20 vegades a la porteria d’un inspirat David Gil, però no va marcar fins al tram final. Dimarts visitarà el Chelsea.

- FERMÍN DE LA CALLE

El Reial Madrid va estar a punt d’ennuegar-se a Cadis en un partit digne d’acabar en golejada. No obstant, la destacada actuació del porter local, David Gil, i la falta de punteria dels atacants blancs van donar vida als locals, que mai es rendeixen (0-2). Feia temps que els d’Ancelotti no exhibien tant ritme i tanta verticalit­at, però també va ser una exhibició de precipitac­ió en la definició. Així, l’equip de Carletto defensa el segon esglaó de lliga davant la pressió d’un Atlètic que arriba a tota brida.

El Cadis té una virtut que els falta a molts dels equips amb qui es juga la permanènci­a: l’ofici de qui sap que lluitarà per la salvació des de la primera jornada. Això el fa immune al desànim i tenaç en l’esforç. Un equip anònim i solidari.

A Cadis, Ancelotti va treure un onze amb gent com Lucas, Nacho, Tchouaméni, Ceballos i Asensio. Un equip que va confirmar que la Lliga ha deixat de ser una prioritat. I el duel d’esforçats i meritoris va oferir una primera part entretingu­da. La unitat B madridista va mostrar intensitat, però l’actitud groga la va saber equilibrar.

Travesser i pal de Benzema

Passada la mitja hora, Benzema va enviar la pilota al travesser després d’una jugada d’un Rodrygo disfressat de Vinícius. La segona meitat va començar com va acabar la primera, amb Rodrygo malgastant ocasions davant un salvador David Gil.

A l’hora del partit Benzema va enviar una altra gardela amb la dreta al pal, el xut número 20 dels visitants. En el minut 72, Nacho va pujar a l’atac i es va inventar un xutàs amb la dreta que va entrar al costat del pal de Gil. Trencada la maledicció, Asensio va segellar el triomf amb la mirada ja posada en el duel de dimarts contra el Chelsea.