El Periódico - Català

Alcaraz: «No em sento més favorit per les absències»

El campió del Barcelona Open Banc Sabadell reapareix com a gran favorit al títol després de les baixes de Rafael Nadal i Daniïl Medvédev.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Somrient i feliç. Carlos Alcaraz es mostra prudent amb la seva reaparició a Barcelona. «No em sento gens favorit», assegurava ahir. Campió del torneig i després d’una temporada espectacul­ar en què va acabar com a número 1 mundial, el jove tennista murcià torna a un escenari que, assegura, «m’encanta», i del qual guarda «grans records, no només per guanyar el títol».

D’un any per l’altre Alcaraz, número 2 mundial, sent que «la maduresa és l’única diferència. Els meus cops són els mateixos i si alguna cosa he après és que cal cuidar-se al màxim per evitar lesions», recalca. Unes lesions que li van impedir acabar millor l’any passat, que el van deixar fora de disputar l’Open d’Austràlia i que l’han fet parar a Montecarlo.

Si el grec Stefanos Tsitsipas deia fa uns quants dies que per a ell jugar en terra «és com pintar una tela», Alcaraz no és tan poètic. «Per a mi jugar en terra és com una gran batalla. Un joc tàctic i mental», destacava.

Preparat per a la lluita

Alcaraz se sent preparat per a aquesta batalla que comença a Barcelona i que apunta a Roland Garros. El tennista està il·lusionat i disposat a «disfrutar i no pensar en la pressió de defensar el títol», malgrat ser el gran favorit després de les baixes d’última hora anunciades de Rafael Nadal i Daniïl Medvédev.

El tennista balear, encara recuperant-se de la seva lesió de maluc soferta a l’Open d’Austràlia, i el tennista rus que, després de ser eliminat a quarts de Montecarlo, ha optat per prendre’s un descans després d’un espectacul­ar inici de temporada en què ha guanyat quatre títols (Rotterdam, Doha, Dubai i Miami).

«És una pena no tenir Nadal i no disfrutar del seu tennis. Sempre vull veure els millors. L’admiro i li desitjo una ràpida recuperaci­ó», destacava per la baixa del 12 vegades campió a Barcelona a la qual s’ha afegit també Medvédev. «És cert que hi ha grans absències de candidats al títol però no em sento més favorit per això», deia.

«Si vull guanyar hauré de jugar el meu millor tennis perquè si no qualsevol pot guanyar-me», valorava davant el seu debut, encara per decidir dimarts vinent o dimecres, contra el guanyador del partit entre el rus Ilia Ivashka (74 mundial) i el portuguès Nuno Borges (63). «Un bon partit per començar. Necessito agafar el ritme i competir», destacava.

Alcaraz, amb molèsties al canell esquerre, va optar per no jugar a Montecarlo i torna totalment recuperat després d’una gira americana en la qual va guanyar els títols a Buenos Aires i Indian Wells, a més d’una final a Rio de Janeiro i les semifinals a Miami. En total, 18 victòries i només 2 derrotes.

El camí de la final

En un possible camí de la final del 23 d’abril, Alcaraz sap que es podria creuar a vuitens amb Roberto Bautista; a quarts contra el nord-americà Frances Tiafoe, a qui va guanyar en les semifinals del US Open passat i, a semifinals, contra Casper Ruud, rival a la final Grand Slam de Nova York.

En el sorteig celebrat ahir, amb la mà innocent de l’atleta paralímpic Àlex Roca i Feliciano López, que s’acomiada del tennis als 41 anys a Barcelona, Alcaraz ha evitat al seu camí d’una teòrica final Tsitsipas o Sinner, els altres dos grans favorits.

«Jugar en terra és com una gran batalla, necessito agafar ritme i competir»

«És una pena no tenir Nadal i disfrutar del seu tennis; vull jugar amb els millors»

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain