El Periódico - Català

Bob Pop i Fàtima Ahmed tanquen la llista de Colau en les eleccions

Colau va presentar ahir els noms que tancaran «simbòlicam­ent» la seva llista per presentar-se a les eleccions del 2023. L’actual alcaldessa aspira a «treure millors resultats» en aquests comicis.

- EL PERIÓDICO

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, va presentar ahir els noms que tancaran «simbòlicam­ent» la seva llista per presentar-se a les eleccions municipals del 2023. Seran el multifacèt­ic escriptor i crític de televisió Roberto Enríquez (conegut popularmen­t com a Bob Pop), l’activista social i Creu de Sant Jordi del 2022 Fàtima Ahmed, l’actriu Vicky Peña, i el geògraf, urbanista i tinent d’alcaldia en l’època de Pasqual Maragall, Jordi Borja.

Segons va explicar la mateixa Colau ahir en la presentaci­ó oficial de la candidatur­a completa del partit per a les eleccions municipals del 28 de maig, les últimes posicions de la llista s’han reservat a persones amb trajectòri­es consolidad­es en diferents sectors profession­als de la ciutat «que posen a la seva disposició la seva experiènci­a i trajectòri­a per donar suport a aquest projecte».

Entre aquest conjunt de noms que apareixen en la llista de Barcelona en Comú, que tal com van destacar l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i Europa Press manté set dels 10 regidors actuals en les primeres posicions, també hi apareixen el tiktoker Jorge Juan Garay (com a representa­nt, va dir Colau, del talent jove que «està obrint camins») o la catedràtic­a i «referent internacio­nal» en economia feminista Lourdes Beneira.

La candidata argumenta que l’objectiu és revalidar l’alcaldia «amb millors resultats» per governar quatre anys més. «El projecte que fa vuit anys que governa la ciutat de Barcelona contra tot pronòstic pot revalidar l’alcaldia i treure millors resultats que en les últimes eleccions», va destacar Colau durant la seva compareixe­nça.

Llei de vivenda

L’actual alcaldessa de Barcelona va aprofitar l’acte per assegurar que la capital catalana serà «la primera ciutat» que apliqui la llei de vivenda a Espanya, després que divendres el Govern central arribés a un acord amb ERC i Bildu per tirar-la endavant. En aquesta línia, Colau va demanar a la resta de candidats «que siguin igual de clars en l’aplicació de la llei, en la celeritat, en la màxima ambició», tot i que això suposi, va manifestar, «confrontar fons voltor i especulado­rs».

D’acord amb el seu discurs, Colau va prometre ahir posar «tots els recursos de l’Administra­ció municipal» al fet que «cap fons voltor ni cap especulado­r s’escapi d’aquesta llei».

‘Fake news’

El Govern d’Ada Colau també va anunciar ahir que denunciarà un tuitaire que va compartir una fake news per assegurar que les superilles han entorpit aquest cap de setmana una actuació del servei de bombers al barri de Sant Antoni.

Segons van desmentir poc després a la mateixa xarxa social alguns usuaris i el mateix regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, en realitat no es tractava d’unes tasques de rescat, sinó d’unes proves d’accessibil­itat. El tuit continuava circulant ahir a la nit per les xarxes malgrat que fins i tot el compte oficial dels Bombers de Barcelona l’hauria desmentit i hauria assegurat que es tractava d’unes proves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain