El Periódico - Català

Fainé defensa portar el model d’obra social «per tot el món»

▶ El president de la CECA recorda que el 2022 el sector de les antigues caixes va destinar 800 milions a iniciative­s socials

- EL PERIÓDICO

El president de la Confederac­ió Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA), Isidro Fainé, va destacar l’«important esforç» de les entitats del sector per posar a disposició de la societat els recursos necessaris que contribuei­xin a esquivar l’actual conjuntura econòmica. El banquer defensa estendre el model de l’obra social «per tot el món».

Durant el seu discurs davant la 116a assemblea general de l’entitat, el president de la Fundació La

Caixa i de Criteria va afirmar que és «just en els moments de més dificultat­s i incerteses, com l’actual, quan la CECA i les seves entitats associades tenen una missió important per continuar desenvolup­ant per al bé dels seus clients i de tota la societat: fer una bona banca per als clients i una banca bona per a la societat. Aquest és el nostre doble desafiamen­t». Va afegir que l’obra social de la patronal és «cada vegada més un puntal d’ajuda per a moltes persones vulnerable­s i un motor de progrés educatiu, científic i cultural. L’obra social constituei­x l’ànima de la nostra associació i estem obligats a protegir-la».

Les entitats associades a la CECA van destinar 800,16 milions d’euros a obra social durant el 2022, cosa que suposa un increment del 2,8% respecte a l’exercici anterior i ser «l’inversor social privat d’Espanya més gran». Gràcies a aquesta dotació, s’han portat a terme al voltant de 72.000 activitats, que han beneficiat més de 32 milions de persones, especialme­nt els col·lectius vulnerable­s. La de més dotació és la de La

Caixa, amb un pressupost de 528 milions aquest any.

Des de l’aprovació de la llei 26/2013 de caixes d’estalvis i fundacions bancàries, l’obra social de les entitats de la patronal ha invertit prop de 7.000 milions d’euros i ha realitzat més de 849.000 activitats, cosa que representa un increment des del 2014 del 12,71%.

Com en exercicis anteriors, l’àrea d’acció social ha sigut la que ha rebut una inversió més gran, 313 milions d’euros (39% del total), que s’ha destinat a prop de 20.500 activitats entorn de programes assistenci­als, de salut i benestar, inclusió, menjadors socials i voluntaria­t. També s’han realitzat activitats dirigides a grups vulnerable­s i a millorar la integració de les persones en la societat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain